VIDEO Politseinikud päästsid tee ääres kraavis lõksus olnud luige

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Abipolitseinik Feliks Murumaa (vasakul), päästetud luik ja Häädemeeste piirkonnapolitseinik Andris Avamere (paremal).
Abipolitseinik Feliks Murumaa (vasakul), päästetud luik ja Häädemeeste piirkonnapolitseinik Andris Avamere (paremal). Foto: Eiko Tuuling/erakogu.

Häädemeestel tõttasid politseinikud appi luigele, kes oli maantee ääres kraavis ja toimetasid ta hoiukoju.

Nädala alguses jagas Lemmik õnnetu lõpuga lugu Tallinnast, kus autojuht maanteele kukkunud luigele pealtnägija silme all otsa sõitis. Ühe noore Pärnumaa luige maanteeäärne rännak lõppes aga tänu tähelepanelikele inimestele väga hästi.

Eesti Metsloomaühing teatas Facebooki postituses, et esmaspäeval kell 12.40 helistas Pärnumaalt Häädemeeste Keskkoolist ühingusse murelik töötaja, kes teatas koolimaja läheduses liikvel olevast luigest.

«Lind tundus terve ja kõndis omal jalal, aga sattus autoteele. Kohalikud poisid ajasid ta ettevaatlikult sealt ära ning luigenooruk otsustas jääda natuke eemale kraavi. Kardeti aga, et seal pole tal eriti midagi süüa,» seisis postituses.

Teateid tuli teisigi, kuid ühingu vabatahtlik ei saanud kohe kohale minna.

Õnneks tuli appi kohalik korravalvur, Häädemeeste piirkonnapolitseinik Andris Avamere, kes lubas koos abipolitseinik Feliks Murumaaga luigel silma peal hoida ja jälgida, et lind uuesti tee peale ei satuks. Appi tõttas ka Häädemeeste päästekomando juht Enno Teor ja Pärnu jaoskonna piirivalvepatrull.

Üheskoos saadi luik kraavist kätte ning viidi Eesti Metsloomaühingu hoiukodusse kosuma. ««Aitäh» ütles luik muidugi omal moel – aedikusse pannes rätikust sikutades ja kõvasti sisisedes. Isegi toidu ja joogi viimine talle käis suure sisina saatel. See on aga väga hea märk, kui lind sellist väge täis on ja igal moel oma iseloomu näitab,» märgiti postituses.

Pole teada, kuidas noor luik teele sattus, kuid kuna oht auto alla jääda oli suur, oli ühingu kindel otsus lind hoiukodusse kosuma viia.

Vaata allolevast videost, kuidas see kõik toimus!

Video autor: Andris Avamere (Häädemeeste Piirkonnapolitseinik)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles