PILDID SÜNDMUSKOHALT ⟩ Autojuht sõitis vigastatud luige Tallinnas pealtnägija silme all surnuks

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Sõiduteele kukkunud luik.
Sõiduteele kukkunud luik. Foto: Imeloomade Selts / Facebook

Tallinnas Järve Selveri juures sõitis autojuht otsa sõiduteele kukkunud vigastatud luigele ja lohistas teda 500 meetrit mööda teed.

Seda sattus juhuslikult pealt nägema loomapäästja Katrin Kivi Metsloomade Taastuskeskusest.

Imeloomade Seltsi Facebooki lehe postituses kirjeldab ta vahejuhtumit: «Olin just parkinud auto Väike-Järve Ärimaja parklasse ninaga Pärnu mnt poole, kui märkasin madallennul tulevat üksikut kühmnokk-luike, kes suundus teed ületavate elektrliinide poole,» kirjeldab Kivi, kes on metsloomade päästmisega tegelenud viis aastat.

Sündmuspaik.
Sündmuspaik. Foto: Imeloomade Selts / Facebook

Hetk hiljem lendas lind liinidesse ning kukkus sõiduteele. Naine jooksis sõidutee suunas, et jõuda linnuni, kes lamas kõhuli sõiduteel ning üritas püsti tõusta.

Ometi jõudis üks väike sinine sõiduauto luigele otsa sõita enne, kui naine lindu päästma jõudis. Luik jäi auto esiotsa alla kinni ning lohises autoga kaasa. «Autojuht ei teinud märkamagi ning sõitis samas tempos edasi. Leidsin luige 500 meetrit eemalt keset teed, täpselt niipalju maad oli auto teda lohistanud.»

Luigele otsa sõitnud autojuht ei olnud ka seal pidanud vajalikuks seisma jääda. «Viimase hingetõmbe tegi kaunis valge lind minu süles, kui kandsin teda enda autosse.»

Sõiduteele kukkunud luik.
Sõiduteele kukkunud luik. Foto: Imeloomade Selts/Facebook

Kivi ütles Lemmikule kommentaariks, et kui auto poleks luigele otsa sõitnud, on võimalik, et linnust oleks veel asja saanud.

Liiklus oli tol hetkel seal kandis Kivi sõnul hõre, kuid autojuht justkui ei märganudki lindu. «Ta nagu üldse ei näinud, et ta kellelegi otsa sõitis - sõtis täiesti tavalise kiirusega rahulikult edasi. Äärmiselt veider,» sõnas Kivi, et sooviks teada juhtunu tagamaid autojuhi vaatepunktist.

Nüüd palub Kivi ka heade inimeste abi sõiduki tuvastamisel. Ühtlasi palub ta autojuhtidel liikluses väga tähelepanelik olla, sest ainult nii on võimalik teele sattunud looma märgata ja teda hullemast säästa. 

Palume inimeste abi, kes juhtusid nägema 01.02.21 kella 14.30 paiku Tallinnas, Järve Selveri juures luigele otsa...

Posted by Imeloomade Selts on Esmaspäev, 1. veebruar 2021
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles