FOTOD JA ABIPALVE ⟩ Läbi jää vajunud koer pääses napilt eluga, kuid ootab nüüd Viljandi varjupaigas omanikku

lemmik.postimees.ee
Copy
Veest väljatoodud koer.
Veest väljatoodud koer. Foto: Lõuna päästekeskus

Mustlas päästeti möödunud nädala reedel läbi õhukese järvejää vajunud koer, kelle jõuvarud olid otsa lõppemas. Koer viidi Viljandi loomade varjupaika, kus ta praegu pikisilmi kojuminekut ootab, kuid omanikust pole jälgegi.

5. märtsi hommikul kella poole üheteistkümne ajal väljakutse saanud Mustla päästjad tõid Viljandi vallas Annuse külas paisjärvelt ära läbi õhukese jää vajunud koera.

Looma jõud oli juba otsakorral ja ta õnnestus päästa viimasel hetkel. Kahjuks koera omanikku välja ei ilmunud ja loom jäi varjupaiga töötajate tulekuni maaomaniku hoole alla.

Koera päästmine.
Koera päästmine. Foto: Lõuna päästekeskus
Koera päästmine.
Koera päästmine. Foto: Lõuna päästekeskus

Sündmuspaika saabunud Viljandi loomade varjupaiga töötajad toimetasid koera kiiresti Männimäe loomakliinikusse. «Loom jäi tundideks soojenema, sest kehatemperatuur oli madalam, kui kraadiklaas seda näidata oleks suutnud. Lisaks olid koeral krambid,» kirjeldas varjupaik Facebooki postituses koera seisundit reedel.

Täna võttis Lemmik Viljandi loomade varjupaigaga ühendust, et uurida, kuidas koer on juhtunust taastunud. Varjupaiga juhataja Siiri Mängli ütles, et koer on taastunud ja tema tervislik seisund on hea. Mängli sõnul on ta vanemat sorti koer, kes on oma ea kohta üsna aktiivne.

Koer oleks igati valmis koju naasma, kuid Mängli sõnul puudub neil omaniku kohta igasugune info. Koeral ei ole kiipi ja teda pole keegi ka otsimas käinud. Ilmselt on koer kodust plehku pannud ja omanik ei pruugi siiani juhtunust midagi teada.

Omanikku on püütud nädalavahetuse jooksul leida ka sotsiaalmeedia abiga. Postitust on jagatud eri Facebooki gruppides, kuid seni tulutult. «Ilmselt on omanik vanem inimene ja ei kasuta sotsiaalmeediat,» sõnas Mängli. Ta avaldas lootust, et ehk jõuab teave koera omanikuni maakonnalehe Sakala kaudu, et ta teaks koerale järele tulla.

Hea lugeja! Kui sul on koera omaniku kohta infot, võta ühendust Viljandi loomade varjupaigaga, et koer jõuaks koju tagasi!

NB! Palun jagada! 05.03.21 ennelõunal tõi päästeamet kaldale Annuse külas Viljandi vallas järvejääst läbi kukkunud...

Posted by Viljandi loomade varjupaik on Reede, 5. märts 2021
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles