Ida-Virumaal leiti kraavist sadistlikult tapetud koer

lemmik.postimees.ee
Copy
Tapetud koer.
Tapetud koer. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Ida-Virumaal leidis juhuslik mööduja maanteekraavist sadistlikult tapetud koera, kes oli mässitud prügikotti. Nüüd palub Eestimaa Loomakaitse Liit abi teo toimepanija leidmisega.

Märts algas Eestimaa Loomakaitse Liidule telefonikõnega, mis pani viha, kurbuse ja jõuetusega mõtlema taas sellele, miks nad seda kõike teevad. Juhuslik mööduja leidis Ida-Virumaalt Maidla ja Kohtla-Nõmme vaheliselt teelõigult jõhkralt tapetud koera surnukeha.

«Piltidelt ei ole võib-olla nii hästi näha, aga koera on näkku pekstud, nägu on värske verega koos ning samuti on koer prügikotis olles oksendanud. Kahjuks on leidnud selline kaunis koer jõhkra lõpu,» seisis Eestimaa Loomakaitse Liidule saadetud kirjas.

Leidja sõnul olid koera kõrvale visatud ka töökindad, mida jõhkard arvatavasti kandis.

Tapetud koer.
Tapetud koer. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Loomakaitse Liit usub, et jõleda teo toime pannud inimene lausa soovis, et avalikkus sellest teada saaks. «Loomake leiti üsna sõidetava tee äärsest kurvist, kus see hakkas sõitjatele kergesti silma. Kui inimene tahab vaikselt selliseid kuritegusid toime panna, siis ta laipa niimoodi ei eksponeeri,» kirjutab liit sotsiaalmeedias. Liidu postituses kirjutatakse, et sellise võika ja sadistliku teo tegija peab olema psühhopaat.

Eestimaa Loomakaitse Liit esitas politseile avalduse kriminaalmenetluse algatamiseks ja tapja leidmiseks. Samuti otsitakse omal käel tunnistajaid, kes koera varem näinud on. Tunnistajatele on tagatud anonüümsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles