VIDEO ⟩ Eesti karusloomafarmist päästetud tšintšiljad naudivad uutes kodudes head elu

lemmik.postimees.ee
Copy
Tšintšilja. Pilt on illustratiivne.
Tšintšilja. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Loomakaitseorganisatsioon Nähtamatud Loomad otsustas möödunud aasta lõpul osta tühjaks ühe uksi sulgeva tšintšiljafarmi, päästes 105 looma elektrišokiga hukkamisest ja nahastamisest.

«Karusloomafarm, mille tühjaks ostsime, oli äritegevust lõpetamas ning selle asemel, et viimased loomad hukata ja karusnahaks müüa, veensime karusloomafarmi omanikku, et me ostame kõik loomad välja. Tšintšiljasid nähes saime koheselt aru, et nende eest ei ole karusloomafarmis hoolt kantud – nende kõrvad ja käpad olid hoolitsemata ning kuivasid, paljudel loomadel puudusid mõningad varbad ning üks tšintšilja oli kuidagi jäänud ilma oma käppadest. Iseloomu poolest olid nad kõik äärmiselt arglikud ja antisotsiaalsed, ei osanud joosta, hüpata ega liivavanni võtta,» sõnas Nähtamatute Loomade president Kristina Mering.

Hiljuti külastas organisatsioon kodusid, kuhu tšintšiljad loovutati. Meringu sõnul saavad nad rõõmuga kinnitada, et loomuomases keskkonnas ja hoolivates kodudes on päästetud loomad hakanud inimesi usaldama ning naudivad oma elu täiel rinnal.

Vaata ka videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles