HEA UUDIS Lisandub uus riik, kuhu saab lemmikloomaga Eestist lennata

lemmik.postimees.ee
Copy
Reisimine. Foto on illustreeriv.
Reisimine. Foto on illustreeriv. Foto: shutterstock.com

Eesti lemmikloomadel on võimalik 1.märtsist reisida ka Austraaliasse, kuna vastu võeti vastav impordiluba. Muudatus võimaldab mitmetel Austraalias töötavatel või reisivatel eestlastel oma lemmikloomad kaasa võtta. 

Põllumajandus- ja Toiduameti ekspordivaldkonna nõunik Marko Breivel tõdes, et kuigi märtsist saab lemmikloomaga Austraaliasse minna, siis hetkel saab reise valdavalt vaid planeerida. Reisimine on koroonast tingitud piirangute tõttu hetkel keeruline. Plaanide tegemisel on see aga kindlasti hea uudis reisihuvilistest lemmikloomaarmastajatele.

«Kuivõrd täna inimesed Austraaliasse reisida ei saa, on see kindlasti hea uudis nendele, kes soovivad piiride avanemisel oma koera või kassiga Austraaliasse reisida. Seni polnud see võimalik, sest Austraalia on marutaudivaba maa ning Eestil puudus impordiluba,» selgitas Breivel.

Uue impordiloaga on võimalik loomi ka Austraaliasse saata. „Nii lemmikloomaga reisimiseks kui ka saatmiseks Austraaliasse peab lemmikuga kaasas olema looma nõuetekohasust tõendav sertifikaat, mille väljastab Põllumajandus- ja Toiduamet, kui loom vastab sertifikaadis sätestatud nõuetele,“ rääkis Breivel.

Impordiloa taotlemine sai alguse juba aastal 2014. Selle seitsme aasta jooksul on täidetud mitmeid Austraalia pädeva asutuse poolt saadetud küsimustikke. Samuti toimus audit, mille käigus hinnati Eesti loomahaiguste alast olukorda, järelevalvesüsteemi toimivust, veterinaararstide tööd ning protsessi lõpus toimus sertifikaatvormide kooskõlastamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles