Üliharuldase kassi leidnud hindu tegi hiirekütiga seoses üllatava otsuse

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Leitud kass.
Leitud kass. Foto: India Photo Agency/SWNS.com/Scanpix

Hindu leidis väga haruldase Khao Manee tõugu kassi, kelle eest pakuti talle kümneid tuhandeid dollareid. Siiski on ta kindlalt otsustanud kassi endale jätta.

Indias Madhya Pradeshi osariigis elav hindu Anubhav Singhleidis leidis jaanuari lõpus täiesti juhuslikult puu otsast väga haruldast tõugu kassi. Kassi üks silm on sinist ja teine kuldset värvi, ning tegu on Khao Manee nimelise haruldase kassitõuga, keda on sajandite vältel himustatud näiteks Taimaa kuninglikus perekonnas.

Khao Manee kasse peetakse pikaealisuse ja jõukuse sümboliks ning nad on maailma üks kallimaid kassitõuge, olles väärt kuni 11 000 dollarit, vahendab väljaanne The New Indian Express.

Mees leidis kassi täiesti juhuslikult, kui ta oma tädi juurest koju jalutas. Ta nägi kassi puu otsas istumas ja koeri tema peale haukumas. Mees hirmutas koerad eemale ja ootas, et kass alla tuleks. Ta viis kassi oma tädi juurde, käis temaga loomaarsti juures, pani talle nimeks Hazel, ja naudib temaga koosolemist nüüd täiel rinnal.

Paljud kassiarmastajad soovivad Hazelit hoopis ära osta ja pakuvad tema eest mehele tuhandeid dollareid. «Ma ei müü teda kellelegi, sest ma usun, et ta on mulle jumala poolt saadetud talisman,» ütles Singhleidis väljaandele.

Khao Manee kassidel võivad olla nii kuldsed kui ka sinised silmad. Samuti võib neil olla üks kuldne ja teine sinine silm, mis on kõige haruldasem variant. Kuigi tõug on väga vana, tuntakse ja tunnustatakse teda läänes alles viimastel aastakümnetel.

Hazel.
Hazel. Foto: India Photo Agency/SWNS.com/Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles