Kodust plehku pannud briti kass võttis ette uskumatult pika tee

lemmik.postimees.ee
Copy
Cupid.
Cupid. Foto: Mercury Press/Mercury Press/Scanpix

Kodust plehku pannud briti kass rändas kolme nädalaga ligi 40 kilomeetrit tagasi oma sünnikoju.

2-aastane punane briti kiisu nimega Cupid paistis silma erakordse visadusega, suutes iseseisvalt läbida ligi 40 kilomeetri pikkuse teekonna.

Teekonna läbimiseks kulus Cupidil kolm nädalat, mis tema perenaisele küll suurt muret põhjustas.

Perenaine India Redman ütles väljaandele Storytrender, et Cupid oli kass, kellele meeldis kodu ümbruskonnas ringi luusida ning ümberkaudsed elanikud teadsid teda hästi. See aga, et ta ühel õhtul koju tagasi ei tulnud, polnud üldse tema moodi.

Perekond asus oma neljajalgset sõpra kohe otsima, postitades temast pilte sotsiaalmeediasse ja ümberkaudsetele majadele. Kolm päeva pärast kassi kadumist said nad vihje, et teda olevat kusagil lähiümbruses nähtud, kuid kätte teda ei saadud.

Seda suurem oli Redmani imestus, kui ta kolme nädala pärast sai kõne naiselt, kes arvas, et on Cupidi leidnud, piirkonnast, kust Redman kassi kaks aastat tagasi ostis.

Cupid leiti nimelt kahe maja kauguselt kohast, kus ta sündis. Ta oli tulnud ühe naise tagaaeda, kes teda kassipojana maiustustega kostitanud oli. «Ta ei tundnud kassi alguses äragi!» märkis Redman.

Redmani sõnul oli see väga šokeeriv, sest koht asub nende kodust ligi 40 kilomeetri kaugusel ning kass pidi sinna jõudmiseks kõndima üle põldude ja jõgede. «Mulle meeldib mõelda, et ta võttis ette väikse seikluse, et minna tagasi oma juurte juurde,» kommenteeris Redman.

Kuna kassi endine perekond sealkandis enam ei elanud, otsis kass lähedalasuva teise tuttava paiga.

Cupidi ja tema perenaise taaskohtumine.
Cupidi ja tema perenaise taaskohtumine. Foto: Mercury Press/Mercury Press/Scanpix

Perenaine jättis koju tagasi jõudnud kassi mõneks ajaks koduaresti, kuid usub, et kassi ootavad elu jooksul veel mitmedki seiklused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles