KALLIS LÕBU ⟩ Eestis on praegu harukordne võimalus saada sebrade omanikuks

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Sebrad.
Sebrad. Foto: Sarve talu / Facebook

Sarve talu vahendab kahe sebra müügipakkumist, mis on siinmail üsna harukordne võimalus.

Võrumaal paiknev koduloomapark Sarve talu köidab Facebookis tähelepanu postitusega, kus pakub müügiks Chapmani sebrade paari.

Looduses elab Chapmani sebra keskmiselt 25-aastaseks, kuid kodustatult võib elada kuni 38-aastaseks.

Pakkumisel on emane sebra (sündinud 04.2019) ja isane sebra (sündinud 03.2019). «Sebrasid saab ka aretuseks pidada. Loomad hetkel asuvad Leedus, ostusoovi korral korraldame transporti kuni teie karjamaani,» seisab postituses.

Kommentaariumist selgub, et sebrade hind koos transpordiga on 18 000 eurot.

Lemmik uuris, mis põhjusel Sarve talu sebrasid müüb ja millised koduloomad neist saaks.

Sarve talu esindaja Margus Metsalu sõnul on sebrade müügi põhjus see, et Tšehhis pandi kinni üks eraloomaaed. Sealtkaudu jõudsid sebrad Leetu, kus nad nüüdseks juba üle aasta paiknevad. «See koht Leedus, kus loomad praegu paiknevad, on meie partnerettevõte,» selgitas Metsalu.

Metsalu sõnul on müügilolevad sebrad inimsõbralikud loomad, kuna on sündinud loomaaias, ning sebrade vastu võiks huvi tunda hobusekasvatajad ja talud, kes tahavad loomi näidata. «Sebra on täitsa sotsiaalne ja laseb endale pai teha, aga ratsutada temaga ei saa – ta on rohkem iluloom.»

Erinevalt hobusest vajab sebra ka soojemat talli, kus ka talvistes tingimustes peaks olema vähemalt 10 soojakraadi. Seetõttu ei saa Sarve talu sebrasid endale võtta, kuna neil puudub sooja talli võimalus. «Meil on praegu valitud sellised loomad, kes kannatavad ka miinuskraade,» sõnas Metsalu.

Teadaolevalt asub Eesti ainus sebrapaar praegu Muhus, seega on tegu Eesti mõistes väga eksootilise koduloomaga.

Imeline võimalus soetada omale eriti lahedad chapmani sebra paar. Looduses elab Chapmani sebra keskmiselt 25-aastaseks,...

Posted by Sarve Talu on Esmaspäev, 8. veebruar 2021
 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles