Aravetel hooletusse jäänud hobuste juhtum leidis lahenduse

lemmik.postimees.ee
Copy
Aravete talli hobused.
Aravete talli hobused. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Aravetel elas neli hobust mitu nädalat kasinates tingimustes, nii et hobuseid pidi jootma tulema Päästeameti komando. Õnneks on olukord praeguseks lahenduse leidnud.

Möödunud nädalavahetusel köitis sotsiaalmeedias paljude inimeste tähelepanu Eestimaa Loomakaitse Liidu Facebooki postitus, kus anti teada Aravete talli hobustega seotud probleemist, mis olevat kestnud juba pikka aega ja millele lahendust ei paistvat.

«Esimene kaebus Aravetel vabapidamisel hobuste kohta tuli meile jaanuari keskel. Nimelt olla hobused seal tihti söömata ja joomata. Varjualune selline, et neljast hobusest kahel on vaid võimalus sinna varjuda. Joogivesi olevat enamasti otsas ning heina viivat tihti inimesed, kel hobustest lihtsalt kahju,» kirjutati postituses.

Liidu esindajad läksid olukorda hindama ning pöördusid ka Põllumajandus- ja Toiduameti poole. Samuti suhtlesid nad hobuste perenaisega, kelle sõnul olevat hobused võetud n-ö teenuse pakkumiseks ehk selleks, et Aravetel saaksid lapsed hobustega sõita. Kuna naine ise elab Tallinnas, siis ei saa ta hobuste juures kogu aeg olla.

Hobuste omanik käivat loomade juures mõni kord nädalas, kuid kindlasti pole see piisav, et loomi ülal pidada. Külmaga vajab hobune puhast heina ja joogivett vähemalt kord päevas, kuid parem oleks kaks korda päevas.

Nii hoidsid hobustel silma peal ümberkaudsed inimesed, kes andsid hiljuti loomakaitsajtele taas teada, et hobused on ilma veeta. Seepeale palusid loomakaitsjad abi Aravete päästekomandolt, kes lahkelt aitas ning hobuseid jootma tõttas.

Päästekomando tuli hobuseid jootma.
Päästekomando tuli hobuseid jootma. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook
Hobuseid tuli jootma päästekomando.
Hobuseid tuli jootma päästekomando. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Eestimaa Loomakaitse Liidu esindaja Kristi Metsa ütles Lemmikule lugu kommenteerides, et praeguseks on omanik valmis koostööks ning olukord leidnud lahenduse. Kaks hobust lähevad aasta lõpuni liidu hoole alla ja teised kaks on läinud eelmistele omanikele tagasi.

«Inimene soovib asja parandada, aga tal on lihtsalt olnud keerulised ajad. Me anname talle nii-öelda teise võimaluse, et kui ta suudab aasta lõpuks leida neile mingi hea koha, siis on tal võimalus need hobused meile koht ette näidates tagasi saada,» ütles Metsa.​

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles