PÄEVAKÄPP ⟩ Näguripäevi näinud endine tänavakass Meisi vajab uut kodu

lemmik.postimees.ee
Copy
Meisi.
Meisi. Foto: MTÜ Kasside Turvakodu / Facebook

Viimsi kolooniast päästetud kiisuke on läbi teinud suure arengu ja on valmis uude koju minema.

Tutvustame järjekordset paikursuste õpilast: koheva halli kasukaga, toreda valge maniskiga ja valgete sokkidega sarmikat kassipoissi Meisit. Iseloomu poolest kuulub Meisi muhedate kasside alaliiki. Kassipoiss soovib ka teatada, et sokid on tal alati värskelt pestud. Tema šarmantne ülikond on pärit looduslikust moefirmast «Härra Kassi Loomulik Ilu».

Paikoolis on Meisi pilt autahvlil. Miks? Suure arengu tõttu, mille Viimsi kolooniast pärit kiisuke on läbi teinud. Alguses võis Meisist kassitoas näha ainult vudivaid käpakesi. Kiiresti-kiiresti käis nurruke toidukausi juures krõbinaid kugistamas, liivakastis asju ajamas ning vupsas siis tagasi pesakasti. Meisi oli küll elanud suures kasside rühmas tänaval, kuid Turvakodu olud olid tema jaoks uued ja pelutavad.

Kuid tasapisi hakkas kiisupoiss aru saama, et liigikaaslased Turvakodus on samasugused nagu olid tema sõbrad koloonias ning ka kahejalgsed ei ole nii koledad, kui alguses paistsid. Retked toidukausi juurde muutusid järjest pikemaks ning nüüd kõnnib Meisi juba julgelt ringi, uurib ja avastab.

Esimene pai tänavalt tulnud kassile on turvakodu sõnul alati suur verstapost; kui aus olla, me teevad nad kujuteldavatesse Excel tabelitesse linnukesi, kui uued paid lisanduvad.

Meisi on turvakodu rõõmuks nüüdseks aktsepteerinud nii palju paisid, et nad on saanud tabeli minema visata ega pea enam arvet. Ta ei ole veel «diplomiga paikass», kuid on kindlasti teel sinnapoole.

Turvakodu arvates on Meisi poiss nagu ponks ning päriskodus läheks paikursuse lõpetamine kindlasti kiiremini. Kiisuke sobib nii pere ainsaks pesamunaks kui kaaslaseks teistele kassidele: ta saab teiste nurrikutega hästi läbi. Kassipoiss on tänaval näguripäevi näinud ega ole kunagi kogenud Oma Inimese hellust ja hoolitsust. Äkki oled just Sina see kes tahaks seda kogemust Meisile pakkuda?

Kui sooviksid talle kodu pakkuda, võta turvakoduga ühendust aadressil info@kassideturvakodu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles