Mehhikos leiti lennujaamadest kastidesse peidetud kameeleone, kilpkonni ning 39 krokodilli

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Mehhiko võimud avastasid eelmisel nädalal mitmel korral salakaubaks olnud ohustatud loomi, keda üritati riigist välja lennutada.
Mehhiko võimud avastasid eelmisel nädalal mitmel korral salakaubaks olnud ohustatud loomi, keda üritati riigist välja lennutada. Foto: Mexico Natoinal Guard / kuvatõmmis

Võiks öelda, et eelmise nädala laupäev oli kolmes Mehhiko osariigis kaitstud liikide salakaubaveos tipptund, sest ametivõimud avastasid ebaseaduslikult veetava kauba hulgast nii kameeleone, kilpkonni kui vastsündinud krokodille ja kaimaneid.

Mehhiko ametivõimude sõnul ei olnud ühelgi juhul ei olnud kaitsealustel loomadel ühelgi juhul kaasas vajaminevaid dokumente, mis näitaksid nende seaduslikku omandamist või luba nende transportimiseks, vahendas Publico.

Leitud loomad viidi keskkonnakaitseagentuuri Profepa, kus nende eest edasi hoolitsetakse.

Võimud leidsid läbiotsimiste käigus Querétaro ja San Luis Potosí rahvusvahelistest lennujaamadest vastavalt kaks kameeleoni ja kaheksa kilpkonna. Mõlemal juhul veeti loomi pappkastides pakkide kättetoimetamisteenuste kaudu, mille kättesaamispunktid oli lennujaamades.

Querétaro lennujaamas leidsid kameeleonid rahvuskaardi koerad, kes on koolitatud leidma narkootikume, tulirelvi ja sularaha.

Pakkidega kaasas olnud dokumentide kohasel roomajad veetud Gayaajuatost Celayalt ja nende sihtkohaks oli Monterreys, Nuevo Leónis.

San Luis Potosí juures avastati aga kaheksa kilpkonna, kes olid sokkidesse mähitud. Kaitsealused liigid avastati ajal, mil valvurid tegid  rutiinseid kontrolle. Kilpkonnad olid saadetud Solidaridadist, Quintana Roo osariigist, ja need pidid jõudma Querétaro osariigis asuvasse San Juan del Ríosse.

Tuiaflauti Gutiérrezist umbes 95 kilomeetrit lõuna pool asuvas Chiapases Villafloreses said föderaalvõimud aga tänu kodaniku vihjele kätte saadetise, kus oli kokku 39 krokodillist ja kaimanit. Vastsündinud loomad olid ladustatud vahtpolüstüroolist kastidesse.

Profepa sai kastidest kätte kuus Mehhiko veedraakonit, kes on väljasuremisohus sisalikud. Nende liikide transportimise eest vastutajaid võib loata kasutamise eest karistada kuni 4 miljoni peesose (165 000 euro) suuruse trahviga.

Vastavalt Mehhiko seadustele võib sellise teo eest oodata kurjategijat kuni üheksaaastane vangistus ja rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles