PILDID JA VIDEO Maaliv koer teenib oma teostega tuhandeid eurosid

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Maaliv koer Hunter.
Maaliv koer Hunter. Foto: @shiba.art.online/CATERS NEWS/Scanpix

Kunstniku andega koer maalib abstraktseid teoseid ja müüb neid internetis, teenides nii tuhandeid eurosid.

Kanadas elav andeka pintslitõmbega koer nimega Hunter alustas maalimisega 2017. aasta märtsis. Talle õpetasid seda tema omanikud Kenny Au ja tema abikaasa Denise Lo, kes on siiani väga vaimustuses sellest, kui omanäolisi teoseid suudab nende neljajalgne sõber luua.

Hunteri maale müüvad tema omanikud Etsy veebipoes. Oma unikaalse loominguga on koer omanikele sisse toonud juba üle 13 000 naela. Kokku on müüdud 288 maali, iga teos maksab 46,91 naela.

Hunteri maalid on abstraktsed ja ta maalib nii, et hoiab pintslit hammaste vahel ja tõmbab sellega lõuendile jooni. Iga maali tagaküljele kirjutab Hunter oma käpajäljega alla. Iga maalimis-sessioon võtab aega 10-15 minutit.

Hunter maalimas.
Hunter maalimas. Foto: @shiba.art.online/CATERS NEWS/Scanpix

Kui alguses õpetati Hunterile maalimist lihtsalt meelelahutuslikul eesmärgil, siis hiljem tuli välja, et ta on selles ka tõeliselt andekas. «Me näeme, et olenevalt tujust oskab ta teha erisuguseid pintslitõmbeid. Samuti oskab ta erinevate pintslitega teha erisuguseid tõmbeid ja reguleerida seda, kui tugevasti ta nende peale vajutab,» räägivad Hunteri omanikud.

Hunter on Shiba tõugu. Shiba on Jaapanist pärinev koeratõug. Koeri kasutatakse jahikoerana linnu- ja väikeuluki küttimisel, samuti seltsikoerana.

Hunteril on ka oma Instagrami konto, kus saab jälgida tema igapäevaelu seiklusi ja kus tal on üle 17 000 jälgija.

Vaata videost, kuidas Hunter maalib!

Allikas: metro.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles