ÜLEVAADE Põhja-Tallinna koeraomanikud koristavad koerte järelt tublilt, mustamäelased on pigem lohakad

lemmik.postimees.ee
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Mupo sõnul on kõige tublimad koeraomanikud Põhja-Tallinnas ja lohakaimad Mustamäel.

Tallinna munitsipaalpolitsei ehk mupo kiidab Põhja-Tallinna linnaosa koeraomanikke oma koerte järelt korsitamise eest. Võrreldes varasemate aastatega on olukord lausa kardinaalselt positiivses suunas muutunud. «Sõidame piirkonnas igapäevaselt ringi ja tõesti – suureks tunnustuseks koeraomanikele – lemmikute järelt koristatakse vägagi hoolsalt,» kommenteeris olukorda Põhja-Tallinna piirkonna peainspektor Pavel Boitsov.

Boltsovi sõnul on üldpilti parandanud ennetustöö, näiteks suvine aktsioon «Koerad rihma otsa», mille käigus juhti tähelepanu ka väljaheidete koristamisele.

Mustamäe piirkonna inspektorite sõnul valmistavad aga koeraomanikud, kes oma lemmikute järelt väljaheiteid ei korista, suurt muret. «Sütiste, Parditiigi ja Lepistiku pargid on muutunud koerte väljaheidete miiniväljadeks. Sattusin tööle tulle peale pildile, kus koeraomanik auravale hunnikule jalaga lund peale lükkas. Kui praegusel lumisel perioodil saab sel viisil jäljed peita, siis esimese sulaga on kogu reaalsus nähtav ja see on varasemate kevadesulade järgsete kogemuste põhjal päris kole vaatepilt,» ütles mupo Mustamäe piirkonna peainspektor Pilvi Mets.

Haaberstis, Kesklinnas, Nõmmel, Pirital ja Lasnamäel probleeme pole, esineb üüksikuid juhtumeid. Kesklinna piirkonnas on probleemiks Kadrioru pargis lahtiselt jooksvad koerad.

Mupo kutsub koeraomanikke oma lemmikute järelt koristamisse täie tõsidusega suhtuma. See on oluline linna üldise heakorra seisukohast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles