GALERII ⟩ Farmiloomad käisid Tallinna muuseumis näitust inspekteerimas

Maarja-Liis Orgmets
Copy

Kiek in de Kökis käisid täna näitusele pilku heitmas ehtsad koduloomad – teiste seas nii kitsed, haned kui ka muud pudulojused.

Näitus «Linnaloom. Lehm, lutikas ja lohe Tallinna ajaloos» avati Kiek in de Köki kindlustustemuuseumis ja selle eesmärk on näidata loomade olulisust linnaelus läbi ajaloo.

Näitus viib külastaja keskaegsele linnatänavale, kus näeb koduloomade elukäiku seasulust peolauani. Torni keldrikorrusel avaneb aga vaade metsikute ja taltsutamata loomade maailma.

«Kuna koroonatingimustes tavalist avamist teha ei saa, tuli mõte kutsudagi loomad kohale – nemad on esimesed külastajad, kriitikud ja retsensendid,» ütles Lemmikule näituse projektijuht Johanna Rannula. Ta leiab, et farmiloomad sobivad esimesteks külastajateks suurepäraselt.

Tegu on kaasava näituseruumiga, mille on loonud Nukufilmi meeskond, kelle käte all on valminud ka mitu loomamulaaži. Näituse ettevalmistusega on Rannula tegelenud juba aasta aega.

Farmiloomad toodi kohale Pärnumaalt Ranna rantšost ja nad on juba omamoodi staarid, kes on osalenud ka filmi «Apteeker Melchior» võtetel. Seega pidasid tähelepanuga harjunud loomakesed pika autosõidu kenasti vastu. «Perenaine ütles, et nad lausa võistlevad, et kes saab tulla,» lisas Rannula muiates.

Näitus jääb külastajatele avatuks kaheks aastaks.

Väike talleke, rott ja kanad – vaata meeleolukat galeriid, kuidas farmiloomad näitust külastamas käisid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles