SÜDAMLIK HETK ⟩ Kunstnik Raoul Kurvitz sai tagasi kassi, keda ta kümme päeva meeleheitlikult otsis

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Raoul Kurvitza kollasetriibuline kass nimega Mia Miouque läks 10. jaanuaril kaduma.
Raoul Kurvitza kollasetriibuline kass nimega Mia Miouque läks 10. jaanuaril kaduma. Foto: Kuvatõmmis Facebookist /Raoul Kurvitz

Kunstnik Raoul Kurvitza lemmik, pooleteise aastane kass nimega Mia Miouque ehk suupäraselt Miia Miuk, läks kaduma 10. jaanuaril kella 21 ja 22 ajal. Nüüd leidis aga kass lõpuks tänu Varjupaikade MTÜle tee tagasi koju.

Kümme päeva kaotsis olnud Miia Miuk leiti Tallinnas Kristiine linnaosas Madara tänavalt 20. jaanuaril ja juba järgmisel päeval läks Raoul Kurvitz vahetult pärast leidmisteate saamist kassile ka loomade varjupaika järele. 

«Natukene pärast kella kolme sain teate, et minu kassikene on varjupaigas. Tõttasin kohe sinna. Sain ka alguses pildi kassikesest, mille varjupaik oli teinud ja ta nägi sellel pildil hirmus rääbik välja. Täitsa kilukene. Aga kohale jõudes nägin, et polnud tal tegelikult häda midagi. Täitsa ponks,» rääkis Kurvitz Elu24-le.

Kurvitz kirjeldas Elu24-le, et teate saamise hetkel oli tema rõõm lausa kirjeldamatu. «Käed ja jalad muutusid nõrgaks ja ma olin mingi aja isegi teovõimetu,» rääkis Kurvitz.

Miia Miukiga lõpuks õnnelikult koju jõudes tegi kass kõigepealt kodule korraliku ringi peale. «Muudkui traavis mööda tuba ringi. Kontrollis kõik üle, kas ikka kõik on omal kohal. Ja nüüd magab süles ja toss on täiesti väljas,» rõõmustas Kurvitz. 

Siinkohal soovibki kunstnik tänada kõiki kaasaelajaid ja abistajaid, kes kassiotsingutele aktiivselt kaasa elasid. «Tänan kõiki vihjete saatjaid,» kirjeldas Kurvitz. 

Lisaks soovis Kurvits suured tänud saata edasi ka Varjupaikade MTÜle, kelle juures Miia peavarju leidis ja Loomapäästegrupp MTÜ-d, kes talle samuti toeks ja abiks olid.

Raoul Kurvitza kass Miia Miuk leidis tee koju tänu teda tänaval märganud inimesele, kes kassi varjupaika viis.
Raoul Kurvitza kass Miia Miuk leidis tee koju tänu teda tänaval märganud inimesele, kes kassi varjupaika viis. Foto: Kuvatõmmis Varjupaikade MTÜ kodulehelt

Kurvitz tahaks tegelikult ka teada, kes oli see hea inimene, kes kolmapäeva õhtul Miia Miuki kodulähedalt leidis ja varjupaika toimetas. 

«Varjupaigas sain teada, et eile õhtul oli keegi teda näinud leidmiskohas ja siis varjupaika toonud,» ütles Kurvitz. 

Kui Kurvitza kass 10. jaanuaril kaduma läks, ei istunud kunstnik aga niisama käed rüppes vaid asus oma lemmikut aktiivselt otsima. 

Ta jagas sotsiaalmeedias mitut kassi otsimiskuulutust. Kurvitz ise arvas, et ilmselt lipsas kollase-punakastriibulise kasukaga ja hele-sõstrakarva silmadega pooleteiseaastane Miia Miuk Polymeris aadressil Ülase 15/Madara 22 märkamatult ukse vahelt välja.

Kolmas päev kassikese kadumisest. Käivitasin nüüd täiemahulise otsingu: järelepärimised varjupaikadest ja fb Kadunud...

Posted by Raoul Kurvitz on Kolmapäev, 13. jaanuar 2021
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles