ARMAS VIDEO Paraja paadialusena Tallinna varjupaika sattunud koer saab basseinis taastusravi

Maarja-Liis Orgmets
Copy
Nick taastusravis.
Nick taastusravis. Foto: Kuvatõmmis videost / Tallinna loomade varjupaik

Praegu Tallinna loomade varjupaigas elav Hiina harjaskoer Nick on pidanud elus palju läbi elama, aga nüüd saab ta taastusravi ja on lootust, et loom saab omale peagi uue kodu.

Tallinna loomade varjupaigas elab Hiina harjaskoer Nick, kes paistab sealsete töötajate sõnul oma terviseproboleemidest hoolimata silma hämmastava kuulekuse ning leplikusega.

Tallinna loomade varjupaiga Facebooki lehel kirjutatakses, et kui Nick varjupaika saabus, nägi ta välja nagu paadialune ja samasugused olid koos temaga tulnud kaheksa Hiina harjaskoera. «Nad olid elanud läbisegi kolme suure koera ja kahe kassiga ühetoalises korteris. Õue jalutama neid ei viidud, eluaset ei koristatud ja kui loomi hakati varjupaika toimetama, olid ka paljut näinud politseiametnikud näost rohelised - niivõrd jube oli loomade eluase.»

Teade väikeses korteris elavate koerte kohta tuli varjuapigale möödunud aasta septembri alguses. Sellest ajast saati on varjupaigas olnud ka Nick.

Varjupaigas pesti koerad puhtaks, kuid Nicki puhul märgati, et ta kipub tasakaalu kaotama. Uuringud selgitasidki välja, et koera tagajalgade põlveliigestes on toimunud muutused, mida ei saa enam tagasi pöörata. Lisaks oli kõhetunud ka reielihased ning koera esiosas on sama saatus tabanud õlavöötme lihaseid. Selle võib olla põhjustanud borrelioos, mille põdemist uuringud samuti kinnitasid.

Ravi eesmärgil saab Nick nüüd taastusravi, mille hulka kuulub ka vesiravi. Vaata videost, kuidas Nick esmaspäeval basseinis sulistamas käis.

Vajalike terviseuuringute, ravimite, süstide ja poole aasta taastusravi summa on kokku 1400 eurot. Annetuste toel on tänase seisuga summast koos juba 75%.

Taastusravi sisaldab igapäevast valuravi ning varjupaiga veterinaartiim viib koeraga iga päev läbi võimlemissessiooni. Kord paari nädala jooksul peab Nick käima vesiravis ja massaažis, mis aitab ta liikumist ning enesetunnet parandada.

Nick otsis sotsiaalmeedia vahendusel endale ka omanikku, kes pidi arvestama, et kulud ravimitele jäävadki koera elu lõpuni saatma. Tallinna loomade varjupaiga administraator Margot ütles Lemmikule, et huvi Nick vastu oli suur ning potentsiaalne omanik on leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles