PÕNEV KODULOOM Tuvi kodustanud Eesti naine jagab sotsiaalmeedias lõbusaid hetki koos linnuga

Elu24
Copy
Melanie Tali jagab TikToki platvormil enda seiklusi tuviga, kelle nimi on Part.
Melanie Tali jagab TikToki platvormil enda seiklusi tuviga, kelle nimi on Part. Foto: Kuvatõmmised melanieandthepigeon TikToki kontolt.

Pärnakas Melanie Tali päästis möödunud suvel kassi hambust pisikese tuvi. Linnust on nüüdseks saanud naise ustav sõber, kes ka pärast suuri seiklusi ikka perenaise juurde naaseb. Tuviga, kelle nimi on Part, jagatakse ühiseid ägedaid hetki ka naise TikToki kontol. 

Melanie päästis Pardi 2020. aasta kevadsuvel, kui kolme-neljanädalast tuvi pures kass. Naise süda murdus, nähes vereloigus kössitavat haavatud linnupoega. Kui Melanie helistas keskkonnainfo telefonile, kirjeldas ta telefonitsi linnupoja välimust, millest oletas kõne vastuvõtja, et tegu on harakapojaga. Operaator soovitas naisel lind sinnapaika jätta ning lasta looduslikul valikul oma töö teha, kirjutas oktoobrikuus Pärnu Postimees

Melanie hing ei andnud rahu ning ta otsustas helistada oma õele, kes on ornitoloogiaühingu liige. Õde soovitas toimetada hingeldav ja alajahtunud linnupoeg koju paranema, mida Melanie tegigi. 

Kui lind oli kosunud ja vereklompidest puhtaks pestud, hakkas ta järjest rohkem meenutama tuvi. Nüüd on lind täitsa elu ja tervise juures ning käib lausa ise ringi seiklemas. Eelmisel nädalal rääkis Melanie «Ringvaate» saates, et tasapisi hakkas lind tahtma välja omasuguste juurde ning vahtis aknal, nokk vastu klaasi, teise linde.

Paar päeva paterdas lind akna läheduses, kuid siis lendas minema. Tookord arvas Melanie, et linnuke ei tulegi enam kunagi tagasi ning kirjutas lausa sellesisulise luuletuse. Lind aga tuli pärast 11-tunnist seiklust tagasi koju. 

Lisaks meedias figureerimisele jagab Melanie enda ja Pardi seiklusi ka TikToki kontol, kus pidevalt tavapäratu kodulooma kohta päritakse. Näiteks on naiselt küsitud, kas Part kirju oskab laiali kanda, millele vastus on kahjuks eitav. 

Melanie avaldab, kas Part on talle oma häda on peale teinud:

@melanieandthepigeon

Reply to @eztonia.vibeezzzz #fyp #foryou #rescuedbird #tuvinimegapart #pigeon #birdshit

♬ Pooping Alone - The Poop Sausage

@melanieandthepigeon

Reply to @miiapukki123 #pigeon #rescuedbird #tuvinimegapart #fyp #foryou #poop

♬ Poo Song - Droplettunes

Perenaise sõnul on Part saanud sõpradeks mitmete teiste tuvidega ning tal on tekkinud enda sõpruskond. Tuppa siiski Melanie tuvi sõpru ei lase, küll aga käivad nad akna taga kiibitsemas. Pardil, kes on emane, on tekkinud omaniku sõnul ka peika, kellega koos ta päevad läbi ringi lendab. 

@melanieandthepigeon

Reply to @_vigastus_ #friends #tuvinimegapart #rescuedbird #pigeon #foryou #fyp

♬ I'll Be There for You (TV Version with Dialogue) - The Rembrandts

@melanieandthepigeon

Reply to @lihtsalt.inimene._ #fyp #foryou #tuvinimegapart #flybaby

♬ One Day I'll Fly Away - Stephanie Carcache

Tihti küsitakse naiselt, kas tal on valus, kui Part oma nokaga teda toksib ja hammustab.

@melanieandthepigeon

Reply to @papagoid7 #biten #fyp #foryou #tuvinimegapart #betpigeon

♬ original sound - Melanie

Huvitav fakt on, et tuvi magab päikeseloojangust päikesetõusuni. Seega ärkab Melanie koos Pardiga suvel kella viie-kuue paiku hommikul, kuid talvel võib Part magada 18+  tundi. 

@melanieandthepigeon

Reply to @mirkakene #fyp #foryou #tuvinimegapart #rescuedbird #goodnight

♬ Goodnight - Julia Harriman

Part on teinud ka pahandust. Samuti on ta saanud toidumürgituse tänavalt söödud toidust. 

@melanieandthepigeon

Reply to @bts_jimin_stan000 #fyp #foryou #tuvinimegapart #troublemaker

♬ original sound - Melanie

@melanieandthepigeon

Reply to @_miks_ma_olemas_olen_ #fyp #foryou #foodpoisoning #rescuedbird #tuvinimegapart #pigeon

♬ Poison - Alice Cooper

Ja nii õpetas Melanie linnu lendama: 

@melanieandthepigeon

#rescuedbird #foryoupage #learningtofly #tuvinimegapart #pigeon #lovenature

♬ original sound - Melanie

Tasub silmas pidada, et metslooma või -linnu enda juures hoidmiseks peab olema keskkonnaameti nõusolek, muidu võib sattuda keskkonnainspektsiooni huviorbiiti. Seadusevastane on võtta metslooma koju ja hoida teda ilma spetsiaalse loata. 

Keskkonnaameti jahinduse ja vee-elustiku büroo juhataja Aimar Rakko ütles oktoobris Pärnu Postimehele, et tema hinnangul poleks tohtinud tuvi koju viia, sest üldiselt ei tasu sekkuda. «Nii tekitame probleeme juurde. Inimlikust aspektist saan aru, ta käitus instinktiivselt,» lausub ta. «Inimesel on raske taluda, kui see juhtub tema silme all.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles