Kummaline probleem: Eestis on kümneid tuhandeid «põrandaaluseid» koeri

Copy
Foto: Kuvatõmmised / Elu24

Koerte paljundamise ja müügi kontrollimine on põhjalik ja aeganõudev töö. Igal aastal likvideerib veterinaar- ja toiduamet koostöös loomakaitsjatega mitu kutsikavabrikut, kuid peagi töötavad need täistuuridel uues kohas edasi. Vahetuvad nimed, tõud, asukohad. Seni, kuni on ostjaid, leidub ka müüjaid.

Eile hommikul oli võimalik okidoki.ee lehel valida 128 kutsikamüügikuulutuse vahel, igas kuulutuses vähemalt kaks-kolm koera. Kokku oleksin võimud soetada kohe 300–400 koera. Lisaks leidus seal ka tõelisi keelelisi pärleid, nagu «pakutakse jumalikku prantsuse buldogi paaritamist», «uimastavad labradori kutsikad» ja «Ameerika kiusaja kutsikad» mille sisu ei suuda vist lahti mõtestada isegi kuulutuse looja.

Eestis elab igas neljandas peres vähemalt üks koer, FEDIAFi* statistika kohaselt on Eestis kokku 230 000 koera, kuid neist vaid 20 protsenti on tõukoerad. Ülejäänud on segaverelised – need, kellele pole kennelliit väljastanud tõutunnistust. Kolmes Eesti registris on kajastatud heal juhul kokku kuni 124 000 koera – see tähendab, et 100 000 koera elab n-ö põranda all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles