VIDEO ⟩ Maailma jäiseima linna lemmikud külmuvad meeletus pakases surnuks

Elu24
Copy
Jakutski vabatahtlike sõnul on olukord katastroofiline.
Jakutski vabatahtlike sõnul on olukord katastroofiline. Foto: Instagram

Siberian Timesi teatel on hulkuvate kasside ja koerte olukord maailma külmimas linnas katastroofiline, kuna nad võivad otse tänaval surnuks külmuda.

Jakutski vabatahtlikud loomapäästjad jagavad oma Instagramis, et tänaval hulkuvate loomade olukord on äärmiselt raske. Nende teatel on vähemalt üks koer leitud surnuks külmununa.

Kuid on leitud arvukalt koeri ja kasse, kes magavad härmatanuna karmi pakase ja lume keskel. Erinevalt meist on maailma külmimas linnas ja mujal Kaug-Idas käes tõeline talv.

Väljas magamine on ka paksu kasukaga loomadele eluohtlik, kuna külmakraadid ulatuvad praegu -50 kraadini. Üks vabatahtlikest toetajatest püüdis videole ka lumes näuguva emakassi, kes mõne tunni möödudes oli koos pesakonnaga surnuks külmunud.

Mõnedki külma kätte jäetud loomadest on samas vaktsineeritud ja märgistatud uue seaduse kohaselt. Loomi aidatakse poodidesse, kortermajade koridoridesse ja mujale, kuid paljud on siiski ilma küüsis. Piirkonnas on üle 1500 tänavalooma enne talve märgistatud ja kohitsetud ning seejärel tagasi tänavale lastud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles