Mees sai loomapidamiskeelu, sest sõimas oma koera koledate sõnadega: väike s*tane krants!

Elu24
Copy
Rotveiler Lulu võeti tigeda omaniku käest ära.
Rotveiler Lulu võeti tigeda omaniku käest ära. Foto: SWNS/ScanPix

Kui loomakaitsjateni jõudsid salvestised, kus Lulut koledalt sõimatakse, võtsid nad ta kiirelt oma hoole alla ja keelasid noorel peremehel loomi pidada, kirjutab Daily Mail.

Bristolist pärit Joshua Ponsford on silmitsi mitme erineva karistusega, kuna mõisteti kohtus süüdi koera väärkohtlemises. Sinna viis ta kuninglik loomakaitseühing RSPCA pärast seda, kui kuuldi salvestisi mehest koera peale karjumas.

«Kobi oma kuradi voodisse nüüd, mine voodisse, nüüd, nüüd! Ja, kurat, püsi seal!» oli noormehe sõim esimesele salvestisele püütud. «Sa väike s*itane krants!»

Samuti võib seal kuulda mütakaid ja kiljatusi. «Sina ja su kuradi pall, koer! Mul on siiber su peidetavatest mänguasjadest!» lõugab 23-aastane Joshua veel. «Ole vait!»

Lisaks jõudis kohtusse veel kaks salvestust, kus Joshua koera ähvardab, teda sõimab ja karjub. Neil on kuulda ka seda, kuidas koer Lulu koer karjumise peale mitmel korral vingub ja kiljatab.

Kohtusse jõudis kaks minutit salvestusi Joshua sõimust.
Kohtusse jõudis kaks minutit salvestusi Joshua sõimust. Foto: SWNS/ScanPix

Korralik karistus

Salvestised viidi ka kohtusse. Mehele mõisteti seal 20 päeva ühiskondlikult kasulikku tööd. Lisaks on Joshual keelatud järgmise viie aasta jooksul loomi pidada. Lisaks peab ta maksma üle 300 euro väärtuses kulusid kinni.

Joshua tunnistas end süüdi verbaalses vägivallas, kuid eitas füüsilist. Rotveileri tõugu Lulu läks aga loomakaitseühingu hoole alla. Sealse meeskonna sõnul on ta kiinduv ja leebe. Lulule otsitakse nüüd uut hoolitsevat kodu.

Spetsialistide sõnul kannatab Lulu siiski peremehe käitumisest tuleneva stressi all. «On laialdaselt teada, et koerad reageerivad hääle toonile ja valjusele,» kinnitas veterinaar David Martin. Teadlaste sõnul võivad koerad mõista koguni 100200 sõna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles