Arstid annavad Tartusse viidud Tobukesele elulootust, kuid tema haigus on siiani mõistatus

lemmik.postimees.ee
Copy
Tobuke.
Tobuke. Foto: Eesti Loomakaitse Liit / Facebook

8. novembril viidi Tartu Maaülikooli väikeloomakliinikusse 8-kuune koer Tobuke, kes mõned päevad varem äkitselt haigestunud oli. Tobukese kõrge põletikunäit, ränk palavik, jalgade halvatus ja kliiniku ooteruumis tekkinud krambihoog on arstidele täielikuks mõistatuseks. 

Kolm päeva kliinikus viibinud Tobukesele on nüüdseks tehtud magnetuuring, kuid kindlat diagnoosi Eestimaa Loomakaitse Liidu sõnul veel pole.

«On mitmed kahtlused, kuid oluliste proovide vastused on Saksamaa laborist veel saabumata. Tobuke tunneb ennast veidi paremini, kui kahjuks pole jäsemet halvatus taandunud. Palavik on langenud. Koerale manustatakse antibiootikume ja kangeid valuvaigisteid,» sõnas Liit Elu24-le. 

Tobuke mõni aeg tagasi, kui kõik oli veel hästi.
Tobuke mõni aeg tagasi, kui kõik oli veel hästi. Foto: Eesti Loomakaitse Liit / Facebook

Hiljutiste sündmuste taustal on Eestis taaskord levima hakanud raskekujuline nakkushaigus koerte katk. Tobukese puhul arstid katku ei kahtlusta. «Katku kahtlus on väga väike, sest sellele omaseid kliinilisi tunnuseid välja arenenud pole,» ütles liit. 

Tobukese raviarve on ligikaudu 2000 eurot, mis võib muutuda olenevalt koera haiguse kulgemisest. Koeraomanik toetab Tobukest koos liiduga rahaliselt ning koera saatus on arstide kätes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles