PILDID Eesti loomaomanike uskumatu tava üleliigsest lemmikust vabanemiseks

lemmik.postimees.ee
Copy
Pere poolt hüljatud Anton, kes jäeti autoparklasse saatuse hoolde.
Pere poolt hüljatud Anton, kes jäeti autoparklasse saatuse hoolde. Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu / Facebook

«Kassihülgaja meelespea,» võib seda teisisõnu kutsuda. Lemmikust vabanemiseks on kasse jäetud metsa, kellegile leidmiseks kui ka kaupluse parklasse. Sel viisil ei saa keegi südametu loomaomaniku isikut hiljem kindlaks teha ja julm kohtlemine päädib karistamatusega.

MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu vabatahtlike sõnul on just sügis see aeg, kui kevadel võetud ja suvel suureks kasvanud ning üleliigse pereliikme staatuse saanud lemmikutest vabaneda püütakse. Lemmikloomast vabanemise põhjuseks tuukse ka ruumipuudus kodus.

Kassipoiss Anton, kes perele üleliigseks liikmeks osutus.
Kassipoiss Anton, kes perele üleliigseks liikmeks osutus. Foto: MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu / Facebook

Turvakodu selgitas, et enamasti püütakse loomadest vabaneda sarnasel viisil. Auto pargitakse poe parklasse, teeseldes pealtnägijatele sisseostude tegemist. Lemmik tõstetakse seejärel autost välja ning sõidetakse kiiruga minema. 

Anton on turvakodus elav kassike, kelle teekond varjupaika sarnasel viisil alguse sai. Peale endise pere poolt hülgamist külmetas Anton autoparklas lausa kolm päeva, kuni suutis inimestele oma abitust olukorrast pideva parklas luusimisega märku anda. 

Turvakodu sõnul nõiaring niipea ei lõppe ning kevadel võetakse suure hooga uuesti kassipoegi, kes pere võsukestele mängukanni eest on. Seda kuniks lemmikud suureks kasvavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles