Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

PILDID ⟩ Muutust pole: Assamalla lauda vasikad nälgivad endiselt

lemmik.postimees.ee
Copy
Vasikas.
Vasikas. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook

Eestimaa Loomakaitse Liidu vabatahtlike tabas 9. oktroobil järjekordne šokeeriv uudis. Näljased ja kõhnad lehmad olid koos vasikatega laudast välja, üle maantee asuvale karjamaale aetud ning sinna jäetud. Loomadel puudus igasugune varjualune külma tuule eest, sealhulgas ka vasikatel, kellest üks on kõigest kuu vanune.

Loomakaitse Liit püüdis teabe ka VTAle ehk veterinaar- ja toiduametile edastada. Sõnum saadeti peaspetsialistile kohe pärast seda, kui loomakaitse lehmade omanikuga suhelnud oli, kes pakutud abist keeldus.

Paar tundi hiljem saadi kohapeal käinud ametnikult sõnum, et vasikad olid laudas ja teistel lehmadel oli varjualune olemas. Samuti oli omanik lehmadele sööta, vett ja allapanu toonud.

Loomakaitsjatele oli sellise informatsiooni kuulmine uskumatu, sest paar tundi varem oli omanik kindlameelselt väitnud, et vasikate lauta ajamine olevat võimatu.

Loomakaitse läks segast olukorda ise kontrollima ning vaatepilt oli esialgse infoga võrreldes risti vastupidine.

Lehmad koos vasikatega värisesid üle tee karjamaal. Vähemalt oli toodud põhku ja heina ning loomadel oli olemas ka vesi.

Laudauksed olid suletud, kuid loomakaitsjad tuvastasid, et laudas vireles ihuüksinda kõige pisem vasikas. Vaene loom oli üksinda pimedas ilma saatusekaaslaste ja karjata. 

Lehmade pärast muret tundev isik tegi 12. juunil laudas pildid, kus on selgelt näha, millises virtsas vaesed loomad elama peavad. Samuti saadeti loomakaitsjatele mitmed pildid erinevate surnud vasikatega, kes seal vedelesid. Mõni loomakorjus oli jäetud samasse kohta, kus suurloomad laipade peal jalgadega trampisid.

Surnud vasikas.
Surnud vasikas. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook
Vasikas, kelle korjus laudas vedeles.
Vasikas, kelle korjus laudas vedeles. Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles