OHTLIK ÜLLATUS ⟩ Tõukassi ostnud paarike sai lemmikut tundma õppides kreepsu

lemmik.postimees.ee
Copy
Savanna kass.
Savanna kass. Foto: Shutterstock

Prantsusmaal osteti Savanna kassi pähe ohustatud liikide alla kuuluv Sumatra tiiger. Petukauba saanud paar käis lemmiku eest välja 6000 eurot.  

Prantsuse paar arvas, et ostis erilise kiisu – päevade möödudes aga mõisteti, et asi ei ole päris õige. Peagi selguski, et koju oli viidud hoopis tiigripoeg. Politsei sõnul ostis Le Havre'i sadamalinnas elav paar tiigri veebis nähtud müügikuulutuse peale, kirjutab news.com.au.

Samal ajal kui Savanna kassi omamine lemmikloomana on aktsepteeritud, kehtivad väljasuremise äärel oleva Sumatra tiigri pidamisele väga karmid piirangud. Ilma vajalike dokumentideta ei tohi isendit isegi transportida, rääkimata tema lemmikuna pidamisest. 

Sumatra tiiger.
Sumatra tiiger. Foto: AP/Scanpix

Juhtumiga seoses on arreteeritud üheksa kahtlusalust. Neid süüdistatakse kaitsealuste liikidega kauplemises ja organiseeritud kuritegevuses. 

Veel pole selge, kust loom algselt pärit oli, kuid võimuesindajate sõnul kasutati teda enne müümist ühes räpivideos. Päästetud tiiger on hea tervise juures ja antud üle Prantsusmaa bioloogilise mitmekesisuse instituudile.

Sumatra tiigreid on looduses alles alla 500 isendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles