FOTOD Nälginud kassi sisikond paljastas kliinikus midagi enneolematut

lemmik.postimees.ee
Copy
Tervisehädade käes vaevlev Lola.
Tervisehädade käes vaevlev Lola. Foto: Tartu Kassikaitse / Facebook

Tartu Kassikaitse vabatahtlik Liisi Toom jagas kurba, kuid loodetavasti õnneliku lõpuga lugu, mis tuletaks kassiomanikele parasiiditõrje ja ussirohu andmise olulisuse meelde.

«​Kui päästad kassi, siis kunagi ei tea, mis sellega kaasneb: ta võib olla terve ja sõbralik kass, kes varsti koju läheb. Ta võib olla terve, kuid osutuda metsikuks ning uude koju saamiseks võib kuluda mitu aastat. Ta võib olla noor ja sõbralik, kuid vaevatud ja kurnatud endise elu taagaga. Lola on viimane variant,» kirjutas Toom.

Noor kassike elas vähemalt aasta ilma omanikuta. «Lola omanikku kartis kogu küla ja teda peeti perverdiks, kes jahipüssiga oma emase kassi poegi ning külakasse lasi ja muid võikaid tegusid tegi,» kirjeldas Toom.

Mees suri aasta tagasi ja kass jäi üksi maja juurde elama. Kui Kassikaitse Lola ära tõi, oli kassike ülimalt kondine. Kassikaitse lootis, et Lola hakkab varjupaigas kosuma, kuid juhtus vastupidine. Lola ei söönud ega joonud, oksendas ning oli apaatne. Lolal oli 40 kraadi palavik ja kõht vesilahti.

Kliinikus selgus, et 2,6-kilone Lola on paelussi ja solkmeid täis. Sellist parasiitidest tingitud mürgistust nägi Kassikaitse 13 tegutsemisaasta jooksul esimest korda. Kass jäi kliiniku statsionaari, sest vajas vedelikuteraapiat ja parasiiditõrjet. 

NEED KALLID PAELUSSID EHK LOLA ÕÕVASTAVAD MANUKAD. Hoiatus-nõrganärvilistel mitte lugeda ega vaadata pilte! Igatahes,...

Posted by Tartu Kassikaitse on Pühapäev, 25. Oktoober 2020

Parasiiditõrje tegemata jätmine võib lemmikule päädida tohutute valude ja raskete tagajärgedega.

Kuna Tartu Kassikaitse püüab kassi tema viimase hingetõmbeni päästa, mis iganes kulud ka on, tähendas kellegi hooletu käitumine Kassikaitsele 3000 eurost raviarvet.

Üleskutse 1-eurose annetuse kampaaniaks Facebookis SIIN.

Tartu Kassikaitse on Tartust alguse saanud üle-eestiline kasse päästev vabatahtlike organisatsioon. MTÜ tegutseb tänu hoiukodude süsteemile ja ainult tänu annetustele. MTÜ päästab iga kuu umbes 30 kiisut ning toetab värskeid kassiomanikke info ja teadmistega, kuidas lemmikut pidada, perega kohandada ja tema tervise eest hoolt kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles