ABIPALVE ⟩ Rakvere kassikoloonia raviarved küündivad viiekohalise summani

lemmik.postimees.ee
Copy
Üks Mtü hoolealustest kassidest.
Üks Mtü hoolealustest kassidest. Foto: MTÜ Abivajavad loomad Tapa vallas / Facebook

MTÜ Abivajavad loomad Tapa vallas palub inimeste abi 15-pealise kassikoloonia raviarvete tasumisel. 

MTÜ Abivajavad loomad Tapa vallas vabatahtlikud päästsid 24. ja 30. septembril Rakveres Sarapuu tänaval 13-pealise kassikoloonia. Kasside tervislik seisund oli halb ning hädavajalike raviarvete suurus küündis oktoobri alguses 7000 euroni.

​Kiisud jäid maha ebaseaduslikult hoones elanud naisest, kes küll kasse armastas, ent nende tervise eest hoolt kanda ei suutnud. MTÜ võttis kassid enda hoole alla ja 11 neist olid statsionaarsel ravil Tallinna Univeti kliinikus.

Nüüdseks on MTÜ veel suuremates võlgades, sest kinni püüti ka koloonia neli viimast kassi, kes samuti statsionaarravil viibivad. Tasumata raviarveid on MTÜ-l hetkeseisuga 8900 euro ulatuses, millele lisandub juurde ka nelja hetkel kliinikus viibiva kassi ravikulu.

Kahe ravil oleva kassi seisund on tõsisem, sest mõlemal kassil eemaldati kõik hambad. Univeti loomaarst Jelena Hõim sõnas, et mõlema kassi hambad olid nii halvas seisus, et päästa ei saanud midagi.

Esimese kassi, Hurmaa kihva abstsessi ja periodontiidi tõttu oli põletik läinud kaugemale ja tekitanud ka paksu mädase nõretuse ninas. Nüüd saab Hurmaa valuvaigisti ja antibiootikumi ravikuuri. Samuti on kassile tehtud välis- ja siseparasiitide tõrje ja paigaldatud mikrokiip. 

Teist kassi, Rosinat vaevavad samad hädad, mis Hurmaad, kuid lisaks sellele on Rosinal ka halitoos, gingiviit ja hambakivi, mis samuti kõikide hammaste eemaldamiseni viisid.

Hurmaa hammaste eemaldamine.
Hurmaa hammaste eemaldamine. Foto: Sten Andra

Eraldi rõhutab Hõim kolmanda kassi, Wifi seisundit, sest lemmik taastub alles ja võtab vaikselt kehakaalu juurde. Wifil on suulaes väärareng, mis põhjustab kassile probleeme hingamisega ja raskendab nohust paranemist. Samuti on Wifil väga tundlik seedimine, mis põhjusel peab kass eritoitu sööma ning ei sobi kokku teiste koduloomadega. 

Neljas kass, Apelsin vajab ka edaspidist hammaste ravi, kuid praegu peab kass juba läbitud ravist taastuma.

Hõim sõnas, et kõik neli kassi saavad juba käesoleval nädalavahetusel varjupaika või turvakodusse paranema minna.

Kõikidel, kes MTÜ-d raviarvete tasumisel aidata saavad, palutakse oma panus edastada Swedbanki või telefonikõne kaudu:

Swedbank: EE252200221073300367

  • Nimi: MTÜ Abivajavad loomad Tapa vallas
  • Selgitusse: «ARVED»
  • Annetustelefon 5 eurot – 9001212. Annetuse laekumiseks palutakse kõnes räägitav tekst lõpuni kuulata. Annetustelefoni tulu laekub MTÜ-ni järgmisel kuul.
  • Paypal: abivajavad@gmail.com

Head loomasõbrad!‼️ Kliinikuarveid on tasumata summas 8900 €‼️ TÄNU TEIE ANNETUSTELE saab vaikselt jälle uusi loomi...

Posted by MTÜ Abivajavad loomad Tapa vallas on Teisipäev, 20. Oktoober 2020
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles