PILDID ⟩ Autolt löögi saanud orava elu päästis tõeline ime

lemmik.postimees.ee
Copy
Autolt löögi saanud orav.
Autolt löögi saanud orav. Foto: Terje Parra / Facebook

Septembri lõpus leiti hommikul kella 7–8 ajal Linnamäel, Tuksi poole keeravalt maanteelt orav, kes oli autolt löögi saanud ning lebas keset teed, kirjutas Terje Parra oma Facebooki postituses.

Autojuht Meelis Parra, kes lebavat oravat märkas, pidas auto kinni ning korjas pisikese hingekese üles. Edasi algas juba sõit hoiukodusse, kus elab Liis Eltmaa, kes ennegi loomadega imesid on teinud. Eltmaa võttis orva oma hoole alla, pani ta sooja teki sisse ning andis vajalike ravimeid, sest orav oli apaatne ning tema ninast tuli verd.

Eltmaa konsulteeris eelnevalt ka Sõle loomakliinikuga, et orava ravi puhul juhiseid küsida. Orava päästmiseks suuri lootusi ei antud ning loomakese päästjad jäid ootele.

Järgmisel hommikul tabas Eltmaad ehmatus, sest orav lamas ikka samas asendis, mis eelmisel õhtul. Õnneks oli tegu ainult ehmatusega, sest pisike hingeke hingas endiselt.

Vigastatud orav.
Vigastatud orav. Foto: Terje Parra / Facebook

Kuna imesid siiski juhtub ja just Eltmaa käes olevate raskes seisus loomadega, siis lõuna paiku oli orav juba püsti ja jooksis puuris ringi. Samuti oli tal tekkinud söögiisu.

Püüdes vabaduses harjunud loomale mitte lisastressi tekitada, sai oravake juba kolmandal päeval tagasi loodusesse, sest näitajad olid väga head ja polnud mõtet teda rohkem kinni hoida.

Postituse lõpus tänab autor Meelis Parrat ja Liis Eltmaad pisikese hingekese päästmise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles