Musta kassi kuu: kahe nädalaga on kodu leidnud juba 40 musta kassi

lemmik.postimees.ee
Copy
Must kass.
Must kass. Foto: Shutterstock

Oktoober on varjupaikades musta kassi kuu, mil keskendutakse mustadele kassidele, kellel on teistest keerulisem uut kodu leida ning kelle varjupaigas viibimise aeg venib sageli väga pikaks. Tänaseks on Varjupaikade MTÜ kuuest varjupaigast sümboolse loovutustasu eest uude koju pääsenud juba 40 musta kassi.

Varjupaikade MTÜ üldjuhi Triinu Priksi sõnul on musta kassi kuu toonud varjupaikadesse palju huvilisi ning tänaseks on 40 süsimusta või mustvalget kassi jõudnud uude koju. Samas ootab varjupaikades ligi 170 musta kassi endiselt oma võimalust ning oktoobri jooksul lisandub neid iga päev.

Musta kassi kuul pakuvad Varjupaikade MTÜ varjupaigad võimalust võtta must kass tavapärase 35-eurose loovutustasu asemel sümboolse ühe euroga.

Musta kassi kuud peetakse varjupaikades juba seitsmendat korda. Kui 2018. aasta oktoobris pääses sel ajal koju 52, siis mullu samal ajal juba 85 musta kassi.

Tänavu on kampaaniaga liitunud ka Kalevi šokolaadibränd Nurr, mis kingib varjupaigakassidele ühe sendi igalt oktoobris ostetud tootelt. 

Varjupaikades ootavate mustade kasside kohta saab infot SIIT. Külastusaja kokkuleppimiseks tuleb varjupaigaga enne ühendust võtta. Varjupaik soovib alati enne loovutamist ka veenduda, et lemmiklooma võtmine on läbimõeldud otsus.

Kõik loovutatavad kassid on vaktsineeritud, kiibistatud ning kui vanus võimaldab, siis ka steriliseeritud või kastreeritud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles