Hiiumaa rebasetapjat pole siiani üle kuulatud (2)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Hiiumaal elu kaotanud rebane
Hiiumaal elu kaotanud rebane Foto: Kuuuurija lugeja

Prokuratuur ei ole 24. augustil Hiiumaal rebasepoja tapnud Kärdla osavallavalitsuse haldusjuhti Toomas Vannast seoses kriminaalasjaga veel üle kuulanud, sest tõendite kogumine alles käib. 

«Kahtlustatavat ei ole veel üle kuulatud, kogume selles asjas veel tõendeid ning tunnistajate ütlusi,» rääkis Lääne ringkonnaprokuratuuri prokurör Marelle Ulla Elu24-le.

Uurimine võtab Ulla sõnul aega just seetõttu, et kriminaalsüüdistus on üks riigi tõsisemaid vastuseid väärale käitumisele ning selle kohta ei saa otsust langetada esialgse või pooliku info pinnalt.

«Selge seisukoha juhtunu kohta saab võtta alles siis, kui kõiki tõendeid ja ka kahtlustatava selgitusi on võimalik hinnata koos,» selgitas Ulla. 

Lubamatu teo eest looma suhtes kas avalikus kohas või julmal viisil karistatakse süüdimõistmisel rahalise karistuse või kuni ühe aasta pikkuse vangistusega.

Rebasepoja tapmine

24. augustil leidis Hiiumaal, Kärdlas, Sadama 15 asuvas spordipoes aset šokeeriv vahejuhtum, kus Kärdla osavallavalitsuse haldusjuht Toomas Vannas tappis rebasepoja. 

Nimelt jooksis rebasepoeg poes asuvasse remondiruumi peitu, kuhu Toomas Vannas loomale järgnes ning ta seal haamriga julmal viisil tappis.

Politsei alustas rebasepoja tapmisega seoses kriminaaluurimist 27. augustil.

«Minu teole ei ole mingit õigustust. Vabandan kõigi ees, kellele olen sellega kannatusi põhjustanud! Olen seisukohal, et minu lahkumine on ainuõige võimalus. Mul ei olnud mingit kavatsust looma tappa, läksin sinna eesmärgiga loom elusalt kinni püüda ja metsas lahti lasta,» kommenteeris Vannas toona.

Kuigi Kärdla osavallavalitsuse haldusjuhina töötav Toomas Vannas andis 28. augustil vallale teada, et lahkub omal soovil töölt, siis 2. septembriks oli aga mees oma meelt muutnud.

«Töötaja on võtnud advokaadi ja on otsustanud lahkumisavaldust mitte esitada,» kommenteeris Kärdla osavallavanem Lauri Preimann siis juhtunut Lemmikule. 

Preimann lisas, et nad suhtlesid ka politseiga ja tegid Vannasele töölepingu seadusest tuleneva võimalusena ettepaneku töölepingu peatamiseks kriminaalmenetluse tulemuste selgumiseni. «Otsime lahendust ja toetume selles politsei menetlusele,» rääkis Kärdla osavallavanem Lauri Preimann septembri alguses.

Hiiumaa vallavanema asendaja Toomas Rõhu esitas aga juhtumiga seoses 11. septembril avalduse ja soovib lahkuda vallavanema asendaja kohalt.

Preimann kinnitas 2. oktoobril Elu24-le, et Kärdla haldusjuht praegu siiski töökohustustega ei tegele. «Ootame politseimenetluse lõppu, et seejärel teha järgmised otsused,» lisas Priemann.

Elu24 küsis kommentaari ka Vannaselt, kuid loo ilmumise ajaks ei olnud Vannas sellele vastanud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles