23 päeva koos surnud omanikuga korteris kinni olnud Nika otsib kodu

, reporter-toimetaja
Copy
Nika.
Nika. Foto: Cats Help MTÜ / Facebook

Paar päeva tagasi saabus Ida-Virumaalt MTÜ Cats Help hoole alla koeraneiu Nika, kelle maine omanik lahkus siit ilmast väga äkitsi ning 23 päeva pidi koer veetma üksi korteris ja proovima ellu jääda, seltsiks vaid omanik, keda enam elus ei olnud.

Kuidas Nika kogu selle aja elus püsis? Nutikas koer sai ise lahti külmkapi ja leidis sealt natuke süüa. Samuti läks loosi kõik, mis sahtlites ja kappides söödavat oli. Kõige keerulisem oli vee leidmine, aga ilmselt sai koer siiski mingil määral vett tualetipotist kätte. Igal juhul on see ime, et loom ellu jäi.

Kuidas on võimalik, et keegi nii pikalt aru ei saanud, et midagi on lahti ja varem ei reageerinud?  Vastus on lihtne. Tegu on sotsiaalmajaga, kus on vähe kortereid, inimesed harva kohal ning alles siis, kui hais hakkas juba hinge matma ja ka avatud aknad enam ei aidanud, hakati asja lähemalt uurima.

Nika.
Nika. Foto: Cats Help MTÜ / Facebook

Koerake viidi esialgu kohalikku Kohtla-Järve varjupaika, kui politsei lõpuks korteri avas ja koera ning surnud omaniku eest leidis. Kuna Ida-Virumaal on koerale keeruline uut kodu leida, tuli koer Cats Help hoole alla, kus ta saab teiste koertega olla kodustes tingimustes, joosta suurel territooriumil ja unustada oma õudused.

Üleelamised Nikat muutnud ei ole. Ta on väga väga sõbralik ning aktiivne. Sobib ka teiste koertega ja saab läbi ka praeguse hoiukodu lapsega.

Enne loovutust saab Nika ka steriliseeritud, vaktsineeritud, kiibitud.

Kui soovid koera kohta rohkem infot, kirjuta palun catshelpmtu@gmail.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles