VÕTA HOOG MAHA! ⟩ Ulukid on täna põhjustanud juba kolm avariid

, reporter-toimetaja
Copy
Põder teel.
Põder teel. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Täna hommikul on Politseile teada antud juba kolmest liiklusõnnetusest seoses teele jooksnud metsloomadega.

Politsei andis sotsiaalmeedias teada, et täna on kella 09:00 seisuga teatatud numbrile 112 kolmest liiklusõnnetusest, kus auto sõitis otsa metskitsele või põdrale. Inimesed nendes õnnetustes viga ei saanud. Politsei paneb südamele, et sügisele on omane halvem nähtavus ning arvestama peab ka märgade teeolude ja teele jooksvate metsloomadega.

Maanteeameti nõuanded, kuidas vähendada kokkupõrkeriski metsloomaga:

  • Keskendu juhtimisele! Kui juhid, ära tegele telefoni ega teiste nutiseadmete kasutamisega. Jälgi maanteed ja selle ümbrust.
  • Vali ohutu kiirus! Vali ilmastiku- ja teeoludele vastav sõidukiirus. Loomad võivad olla aktiivsed ka halva ilmaga, eriti uduvihma ja kergema tuisu korral.
  • Jälgi liiklusmärki «Metsloomad teel»! Ole eriliselt tähelepanelik selle märgi piirkonnas, sest seal ületavad metsloomad sagedamini teed. Samuti tasub valvsaks jääda ka mujal metsatukkade vahel ja põldude lähedal.
  • Ole tähelepanelik hämaral ajal, eriti päikesetõusu eel ja päikeseloojangu järel, mil metsloomadel on loomupäraselt kõrgem liikumisaktiivsus. Kui märkad silmapaari pimedas, aeglusta ja vajadusel jää seisma ning lülita ohutuled sisse.
  • Metsloom on ettearvamatu! Kui loom on teel või tee ääres, võta hoog maha ja pane ohutuled peale. Ära pidurda järsult ega kaota kontrolli sõidu üle. Esimese looma järel võib tulla ka teine ja kolmas. Samuti võib teed ületanud loom viimasel hetkel tagasi pöörata. Ära anna signaali, sest see ehmatab looma ja paneb ta ettearvamatult liikuma.
  • Hoia pikivahet! See peab olema piisav, et vältida otsasõitu ees järsult pidurdavale autole, kui temale peaks loom ette hüppama.
  • Autotuled olgu alati puhtad, eriti pimedal ajal sõites.
  • Arvesta, et pimedas piiravad Sinu vaateulatust oluliselt vastutuleva auto tuled! Vajadusel vähenda kiirust.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles