Suurupist leiti pliihaavlitega tulistatud luik

, reporter-toimetaja
Copy
Luik teel kliinikusse.
Luik teel kliinikusse. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Üleeile sai Eesti Metsloomaühing teate, et Suurupi tuletorni juures istub juba kolmandat päeva luik. Pead lind küll tõsta jõudis, kuid oli väga kurnatud olemisega ning liikuda ei suutnud.

Eesti Metsloomaühingu hädajuhtumite koordinaator sõitis eile linnule Suurupisse järele. See, et vigastatud luik jõudis kinnipüüdmisel vastupanu osutada, oli metsloomaühingu sõnul hea märk. Kui naine haavatud linnuga loomakliinikusse jõudis ja seal luigele kiiresti röntgen tehti, selgus kurb tõsiasi – lindu on korduvalt tulistatud ja tema kehas olevad haavlid lagunevad aeglaselt, tekitades pliimürgitust. See, kui suures ulatuses on plii lindu juba kahjustatud, selgub temalt võetud proovide tulemustest.

«Kas tegemist on nn «jahipraagi» ehk siis käpardliku jahimehe, linnu tahtliku tulistamise või niisama lõbuks käe harjutamise ja «märkilaskmisega», ei oska meie öelda. Küll aga võime öelda ühte – kuigi Eestis on keelatud pliihaavlite kasutamine veelinnujahil ja luik ei ole üldse jahilind ... on teda kõigele vaatamata tulistatud pliihaavlitega ja just seetõttu, et plii mürgitab vaikselt organismi, on luige olukord nii piinarikas, raske ja eluohtlik,» kirjutas ühing Facebooki postituses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles