Mees arvas, et kasvatab koerakutsikaid, kuid loomad aina kasvasid...

, reporter-toimetaja
Copy
Kaeluskaru poeg.
Kaeluskaru poeg. Foto: Wikipedia.org

Hiinast pärit mees Wang Kaiyu soetas endale kaks armast «kutsikat», keda ta pahaaimamatult kaks aastat poputas. 

«Töötasin paar aastat tagasi Vietnami piiri lähedal banaaniistanduses. Minu juurde tuli üks Vietnami mees, kes näitas mulle armasaid koerakutsikaid. Pidavat olema väga head valvekoerad. Nii ma nad endale ostsingi,» rääkis Wang CCTV Newsile.

Wang hoolitses loomade eest kaks aastat, vannitas ja kammis neid ning kutsud pidasid end väga hästi üleval. Kuid kui loomad suuremaks sirgusid, hakkas mehele tunduma, et koertega ei ole asi päris korras.

Loomade söögiisu aina kasvas ning kutsikad sirgusid ehmatava kiirusega, lisaks tekkis neil kange huvi Wangi kanade vastu. Ühel päeval hakkas hiinlasele silma poster, milles räägiti ohustatud liikidest ning mees tundis pildilt ära oma kasvandikud – kaeluskarud!

Täiskasvanud kaeluskaru.
Täiskasvanud kaeluskaru. Foto: Wikipedia.org

Kuna kaeluskarud on kaitse all, on nende pidamine kodus keelatud ning Wangil ei jäänud muud üle, kui politsei kutsuda. Nüüd elavad mehe kasvandikud Yunnani metsloomade varjupaigas. Varjupaiga esindaja sõnul tunnevad poiss ja tüdruk ennast seal hästi ning on täie tervise juures.

Paneb mõtlema, kas mees tõesti pidas hiigelkasvu karusid koerteks või ei raatsinud ta oma armastatud lemmikutest lihtsalt loobuda. Wang on igatahes õnnesärgis sündinud, sest kaeluskarud on inimeste suhtes üsna agressiivsed. Kui meie metsades elav pruunkaru naljalt inimest ei ründa, siis kaeluskaru võib seda teha ka ilma provokatsioonita. Wangi kasvandikud oleksid võinud oma «kasuisa» ühe käpahoobiga teise ilma saata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles