Hulkurkoer Žoriku auks püstitatav monument hakkab välja nägema just selline

lemmik.postimees.ee
Copy
Žorik.
Žorik. Foto: Heiki Valner

Loomaaktivist Heiki Valner postitas oma Facebooki seinale uudise, et Kalamaja ja Sitsi asumites üle kümne aasta tabamatuna elanud hulkurkoer Žoriku auks püstitatava monumendi valmistamisel jõuti uue verstapostini.

«Edeneb-edeneb ja umbes taoline see Žorikule ja kaude kõikidele tänavaloomadele pühendatud skulptuur tuleb. Panime eile meistritega asjad paika. Tõstsime ja proovisime erinevaid variante ning jäime pidama taolisel lahendusel,» kirjutab Valner oma Facebooki seinal.

Žoriku auks püstitatav monument võib tulevikus välja näha umbes selline.
Žoriku auks püstitatav monument võib tulevikus välja näha umbes selline. Foto: Heiki Valner / Facebook

«Postament tuleb sama, mis fotol ehk tagasihoidlikum ja võtan ühe valmisolevatest. Odavam ka. Teeme tumedama, mitte helehalli - praktilisem ja pole vaja iga aasta küürimas käia. Ei teinud kohe ka maapinnalt algavat kuju, sest nagunii hakatakse turnima ja siis hakkab sivem lagunema.»

Aluse osa tuleb Valneri sõnul laiem, sest kuju valmistamisel püütakse tabada Žoriku veidi küürus selga, küljele vaatamist ning isegi värvilaigud sätitakse sarnaselt Žoriku karvkattele.

Žoriku kuju valmimise järgmise sammuna käis Valner näidiskujusid vaatamas.
Žoriku kuju valmimise järgmise sammuna käis Valner näidiskujusid vaatamas. Foto: Heiki Valner / Facebook

«Loodan, et skulptor tabab võimalikult täpselt märki ja võimalikult paljud inimesed jäävad rahule,» kirjutab Valner postituse lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles