PÄEVAKÄPP ⟩ Pikakoivaline Kant otsib suure sülega inimest, kes talle pulka pilluks

, reporter-toimetaja
Copy
Kant.
Kant. Foto: Cats Help MTÜ / Facebook

Oled endale koera igatsenud, aga ei ole aega neljajalgsega mitu korda päevas jalutamas käia? Siis võib sobida sulle näiteks Kant. See vahva ilvese sarnane triibik oskab koera kombel nii rihma otsas patseerida kui palli taga ajada.

Kant on 2-aastane energiline kassipoiss Põhja-Tallinna tänavatelt. Tema endise elu kohta ei ole midagi teada. Ühel kevadisel pärastlõunal oli see suur ilvese taoline kandilise pea, pehmete massiivsete käpakeste ja ümmarguste viinamarjakarva silmadega triibik püügipuuri sattunud.

Kantile meeldib inimestega suhelda, kuid ta kardab järske liigutusi, lärmi ja rahvamasse. Kant ei sobi väikeste lastega, samas sõbralike koertega saab ta hästi läbi. Ei ole veel teada, kuidas Kant teistesse kassidesse suhtub.

Uudishimulik ja nutikas Kant vajab pidevalt tegevust. Ta ajab palli ja puupulka taga ning teeb võimsaid hüppeid. Kant oskab ka rihmas jalutada. Kui Kant väsib, hüppab ta inimese sülle tudile. Seal end mõnusalt sisse sättides selgub, et ta pikad koivad ei mahu kuidagi ära. Nii läheb Kant närvi ja siirdub sabaga pahuralt takti lüües mujale.

Nurrkärakas ärritub, kui tal on igav või kui ta ei saa oma liikumisvajadust rahuldada. Ta annab endast teada valju kaebliku näugumisega ja kui talle tähelepanu ei pöörata, võib Kant panna mängu ka küüned ja hambad. Tema tulevast pererahvast ootavad teravad elamused.

Kant.
Kant. Foto: Cats Help MTÜ / Facebook

See väike kassikostüümis poiss eeldab oma inimestelt jäägitut pühendumist. Selle eest medalit ei saa, aga vahest lohutab teadmine, et oled pakkunud kodusoojust elutahtest pulbitsevale triibikule, kes varem tänavatelt süüa otsis.

Kant elab praegu Tallinnas ARSi majas, kus töötavad kunstnikud, keraamikud, fotograafid jpt. Kant jalutab julgelt kõigist avatud ateljeede ustest sisse ja võiks jäädagi ARSi, kui hoone oleks kassisõbralikum.

Huvilised on oodatud ARSi majja Kantiga kohtuma.

Kui tunned, et Kant on just see kiisu, keda oled alati otsinud, siis kirjuta: fideelia@gmail.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles