PILDID JA VIDEO Sõjakas liigikaaslane klohmis Kopli luige veriseks

lemmik.postimees.ee
Copy

Loomakaitsjad on varemgi kuulnud Kopli lahe luigekuningast, kes võõraste ja tema sõna mittekuulavate lindude vastu üsnagi kuri on. Möödunud reedel klohmis ta läbi taas ühe nooruki, mistõttu läksid MTÜ Loomapäästegrupp vabatahtlikud asja uurima. 

«Ei tea, mida ta valesti tegi, aga tappa ta sai ja korralikult,» kirjeldas Loomapäästegrupi juhtfiguur Heiki Valner noore luige häda. «Vigastatud linnuke pages Balti laevaremonditehase dokkide vahele peitu, kus töömeestele silma jäi. Mehed, suured kui karud, ei jätnud lindu saatuse hoolde ja otsisid abi.»

Kuri luik oli väiksemale kaaslasele jaganud nokahoope kui kirvelööke. Laevaparandajatel oli tükk tegemist, et agressiivne lind minema peletada — ilmselt oleks too oma ohvri lõpuks ka surnuks tagunud. 

Valner viis luige Sõle loomakliinikusse veterinaar Ketlin Sõstra hoole alla. Ketlin õmbles alalajahtunud õnnetu hinge haavad kokku ja käskis teda mitu tundi soojas hoida. Käsk sai täidetud, kuid esimene vabastamiskatse Meriväljal ebaõnnestus, sest kõrgesse rohtu takerdunud luik oli veel liiga nõrk.

Seejärel tulid appi Loomade Kiirabi Kliiniku töötajad, kes lubasid uhke linnu enda juurde sooja. Päev läbi taastumist karantiiniboksis ja korralik toitmine taastasid luige jõuvarud ning teine vabastamiskatse lõppes plaanitult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles