Tartumaal tuli haigur inimeste juurde abi otsima (1)

lemmik.postimees.ee
Copy
Haigur inimesi ei peljanud
Haigur inimesi ei peljanud Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Eesti Metsloomaühing jagas sotsiaalmeedias fotosid noorest hallhaigrust, kes ühe Tartumaa pere hoovile peatuma jäi. Lind inimesi ei peljanud ja seetõttu leidis pererahvas, et talle tuleks abi otsida. 

«Nädal tagasi saime teate Tartumaalt, ühe looduskaitseala lähistel elavalt pererahvalt. Nende koduvärava taha oli ilmunud nooruke hallhaigur, ilma väliste vigastusteta. Inimeste ees lind suuremat hirmu ei tundnud,» kirjutas metsloomaühing postituses. «Läheduses olevat mitu pesapaika ja teavitaja sõnul võisid veidi varem kõlanud püssipaugud linde ehmatada.»

Lind kössitas keset teed, lendu tõusta ei jaksanud ja nägi üsnagi räsitud välja.
Lind kössitas keset teed, lendu tõusta ei jaksanud ja nägi üsnagi räsitud välja. Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Peagi oli lind kui tina tuhka kadunud, kuid sama päeva õhtul kirjutas teavitaja, et noor haigur olevat nende maja lähistel auto alla jäänud. Sinnapaika see teavitus jäigi, kuid sel esmaspäeval võttis teataja taas ühendust ja ütles, et nende hoovi tulnud lind paistab siiski elus olevat ning autorataste all hukkus teine haigur. Lind kössitas keset teed, lendu tõusta ei jaksanud ja nägi üsnagi räsitud välja.

Metsloomaühingu vabatahtlik kiirustas linnule järele ning viis ta veterinaaride hoole alla loomakliinikusse. Kui nooruke haigur taastub, viiakse ta leiukohta tagasi ja vabastatakse loodusesse. 

Kui saad, anna oma panus, et aidata tasuda haigrunooruki kliinikuarve. Eesti Metsloomaühing on vabatahtlikul tegevusel ja vaid annetuste toel toimiv ühing, seetõttu on neile igasugune toetus väga oluline!

Metsloomade aitamiseks vajalikke kulusid saad aidata maksta helistades:

Nr 9009933 – annetad 5 eurot

Nr 9009955 – annetad 25 eurot

Kuula kogu jutt ära, sest muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:

EESTI METSLOOMAÜHING

EE952200221067573100

SWIFT/BIC kood: HABAEE2X

Selgituseks: «Metsloomade abistamiseks»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles