FOTOD JA VIDEO ⟩ Viljandimaalt leitud mägraema võitleb loomakliinikus elu eest

lemmik.postimees.ee
Copy

Üleeile sai Viljandimaal autolt löögi emane mäger, kellel kusagil pojad ootamas. Tänaseks on loom jõudnud Tallinnasse Loomade Kiirabi kliinikusse, kus tema elu päästa püütakse. 

«Mäger sai masinalt paugu Viljandimaal juba üleeile, aga segastel asjaoludel sain sellest teada alles eile,» kirjutas mägrale appi läinud MTÜ Loomapäästegrupp algataja Heiki Valner sotsiaalmeediapostituses. «Tissid olid suured ja see tähendab seda, et kuskil ootasid tillukesed suud sööki. Kahjuks pole meil vastavaid oskusi ja võimekust ning me ei suuda neid lutitamise tarbeks ka parima tahtmise juures üles leida.»

Valner palus mägra leidjal loom Viljandisse Piia Vilu loomakliinikusse viia. Luud olid terved, aga raske peatrauma nõudis peenemat tehnikat ja ravi, kui kohalik kliinik pakkuda suudab. Sestap võeti vastu otsus mäger Tallinnasse toimetada. 

Mäger sai esmaabi ja jäi arstide hoole alla. Asjaosalised ei julge palju loota, aga tehtud on kõik, mis nende võimuses. Homme hommikul läheb Valner mäkra taas vaatama, et näha, kas ja kuidas ta öö üle elas. Hea õnne korral taastub loom täielikult ning lastakse vabaks kohas, kust ta leiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles