Hiiumaal grillplatsi lähedal elavast rebasest on saanud inimeste mängukann (2)

lemmik.postimees.ee
Copy
Grillplatsi külastajad on rebasega pilte teinud
Grillplatsi külastajad on rebasega pilte teinud Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Eesti Metsloomaühingu infotelefonile laekub iga päev lausa 4-6 teadet rebasekutsikast, kes elab Hiiumaal ühe grillplatsi lähedal metsatukas. Samamoodi saavad tema kohta teateid teised loomakaitsjad ja riiklik infotelefon.

«Kinnitame, et meie vabatahtlik on looma üle vaadanud, ta on saanud kärntõve vastu tabletti, parasiiditõrje ning tema jalg, mis on pahasti kokku kasvanud luumurrust, ei halvenda tema elukvaliteeti — ta saab kolme jalaga väga edukalt hakkama,» kirjutas Metsloomaühing sotsiaalmeediapostituses.

Foto: Eesti Metsloomaühing / Facebook

Praegu on rebasekutsikal kodukohas küllaldaselt toitu, mida süüa ja ta on piisavalt suur, et end ise toita. Kui inimesed teda aga regulaarselt toidavad, muutub ta mugavaks ja inimesest sõltuvaks. Mis temast talvel saab, kui turismiaeg möödas ja inimesed enam grillplatsi ei külasta?

Ühing paneb inimestele südamele, et looduses grillplatsi külastades või metsas marju korjates tuleb arvestada ka loomadega. «Ära võta metslooma sülle, ära mine temaga pilti tegema ja teda paitama ning ära sööda teda oma toidujääkidega,» manitseb ühing ja lisab, et metsloom ei vaja inimeste abi - tegu on siiski kiskjaga, kes võib rünnata ootamatult ja tekitada üsna pikaajalisi haavu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles