Ida-Virumaal pussitati koera joomapeo käigus kaela (2)

lemmik.postimees.ee
Copy
  • 13. juunil löödi koer terariistaga kõripiirkonda
  • Peamine kahtlusalune on koera teadaolevalt varemgi väärkohelnud
  • Loomapäästegrupp teeb politseisse avalduse kriminaalmenetluse algatamiseks

MTÜ-le Loomapäästegrupp laekus laupäeva õhtul teade koera pussitamise kohta Ida-Virumaal. Kui esialgu palus helistaja koer kliinikusse viia, siis segase kõne lõpuks väideti, et tegelikult ta enam abi ei vajagi.

Loomapäästegrupi algataja Heiki Valner, kes kõne vastu võttis, sai helistajalt esialgu kinnituse, et koer on elus ja tema kael sidemesse seotud, kuid loom on kaotanud suurel hulgal verd. Helistaja väitis ka teadvat, kes koera ründas. 

Esimeseks tagasilöögiks sai asjaolu, et koer asus Kiviõlis, kuid Loomapäästegrupil pole Ida-Virumaal ei vabatahtlike ega ka võimalusi, kuidas koera transportida. Kui Valner uuris, kas mõni pereliikmetest või naabritest saaks koera kliinikusse viia, väitis helistaja, et tegelikult abi vaja polegi ja lõpetas kõne. 

Valnerit jäi lugu häirima ning ta võttis ühendust Loomapäästegrupi Lääne-Virumaa vabatahtliku Erko Elmikuga, kes parajasti perega grillis. Elmik pikalt passima ei jäänud, kiirustas abikaasa ja kolme lapsega autosse ning sõitis vigastatud koerale järele. 

«Kiviõlis võttis Erkot vastu napsitanud seltskond, kelle ümber silkas kutsikaohtu koerake, verine side ümber kaela. Loom oli kõigi sõber, aga ühte, Antoni-nimelist meest kartis nagu tuld. Temast hoidis koerake eemale,» kirjeldas Valner. «Erko vene keelt ei mõista ja sestap kutsus paar sealkandis elavat sõpra juttu tõlkima. Ega sellest suurt kasu olnud, sest ühtekokku oli kogu see jutt üks paras möga.»

Koer lasi end vabatahtlikel rõõmsalt paitada ja sülle võtta, kuid ühe seltskonnas olnud mehe kohalolu pani ta hirmust kangestuma. Valneri sõnul jälgivad vabatahtlikud selliseid detaile alati ning koera käitumisest kumas läbi palve sealt esimesel võimalusel lahkuda.

Kui koer ja vabatahtlikud südaööks Tallinna Loomade Kiirabi Kliinikusse jõudsid, oli koer rahunenud ning sõber kõigiga, kes talle tähelepanu osutas. Haav oli paha, kuid kutsikal vedas — hinge- ja söögitoru ning veresooned olid noast puutumata jäänud. Jäi mulje, et keegi oli püüdnud koera kõri läbi lõigata. 

«Varahommikul ärgates helistasin kohe kliinikusse ja uurisin kas kutsa on elus. Kõik on kõige paremas korras ning operatsioon möödus koplikatsioonideta — koera elu on päästetud ning ohtu enam pole,» rõõmustas Valner. 

Lugu aga sellega ei lõppe, sest nüüd soovib pererahvas koera tagasi. Valneriga võttis ühendust end Viktorijaks nimetav naine, kelle sõnul on koer vabakäigul ja tuli haavaga koju ning keegi pereliikmetest süüdi ei ole. Valner keeldus — varasemalt väitsid asjaosalised, et koera vigastati koduterritooriumil ning seetõttu omanikke usaldada ei saa.

Täna esitas Loomapäästegrupp politseisse Antoni suhtes avalduse kriminaalmenetluse algatamiseks KarS § 264 tunnustel, mis käsitleb looma julma kohtlemist. Karistusseadustiku § 264 võimaldab looma suhtes lubamatu teo toimepanemise eest vastutusele võtta ka kriminaalkorras, sealhulgas kui lubamatu tegu on toime pandud julmal viisil ja/või avalikus kohas.

Kui soovid koera ravi ja Loomapäästegrupi tegevust toetada, saad seda teha pangaülekandega:

Loomapäästegrupp MTÜ

EE437700771003183318

Toetada saad ka annetustelefonidele helistades:

9001313 (5.-)

9001414 (10.-)

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles