Põhja-Tallinnas ekselnud metskits sai autolt löögi ja hukkus

lemmik.postimees.ee
Copy
Metskits jäi auto alla Sõle tänavat ületades
Metskits jäi auto alla Sõle tänavat ületades Foto: Heiki Valner / MTÜ Loomapäästegrupp

Eile hommikul sai metskits Põhja-Tallinnas autolt löögi ja suri vigastuste tagajärjel peaaegu kohe. Teine kitseke pääses üle Sõle tänava terve nahaga, autojuht oma sõnul kumbagi looma märgata ei jõudnud. 

Õnnetuspaigale saabunud MTÜ Loomapäästegrupp asutaja Heiki Valner sõnas, et kokkupõrge ei juhtunud sugugi mitte varahommikul vaid kuskil kella üheksa paiku. 

«Kui juht ütleb varahommikul või hilisõhtul, et ei osanud looma oodata, siis see on küll jama — sel ajal metsloomad ju enamasti liiguvadki ja seda põhitõde peaks teadma iga autojuht,» kirjutas loomakaitsja blogipostituses. «See, et elukas hüppas põõsast ootamatult teele, on veidi loogilisem ja pahatihti polegi võimalik neid kiiresti liikuvaid «plekist kirste» õigeaegselt pidama saada. Tänapäeva needus on nutitelefonid, mida rooli taga näpitakse, aga ega seda siis tunnistata kui jama käes on. Antud juhul ma üldse ei väida, et roolis olnud proua telefonis oli, aga see on lihtsalt selline statistiline fakt.»

Valner lisas, et Stroomi ja Mustjõe metsatukkades elutsev kitsekari pole kohalikele uudiseks ning neid märgatakse üsnagi tihti. Rahvast kisub praegu aga loodusesse ja see paneb linna kolinud metsaasukad teinekord elu eest liduma — kui vaja, siis otse üle sõidutee. 

Looma korjus viidi metsa
Looma korjus viidi metsa Foto: Heiki Valner / MTÜ Loomapäästegrupp

Loomapäästegrupp korjuseid reeglina ei korja. Metskitse puhul tegi Valner siiski erandi, sest surnud metsloom suure liiklusega tee ääres, peaaegu linna keskel, pole kena vaatepilt. 

«Tegelikult on mu käitumisel ka veidi filosoofilisem tagamõte - korjuse metsa viies saab keegi kõhu täis ja siis pole see surm mõttetu. Antud liikluse ohver jõudis Viimsi kanti,» kirjutas Valner lõpetuseks.« Linde ei loe keegi, aga olgu veel mainitud, et ainuüksi Tallinnas tegeles Loomapäästegrupp täna kuue vigastatud linnuga. Ka need lood ei lõppenud hästi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles