Loomaarst vastab: kuidas saada loomaarstiks?

lemmik.postimees.ee
Copy
Loomaarstihariduse saab kätte kuue aastaga
Loomaarstihariduse saab kätte kuue aastaga Foto: Shutterstock

Postimehe noortele mõeldud erilehe Postimees Juunior lugejatel on võimalus spetsialistidelt küsida loomateemalisi küsimusi. Täna räägib loomaarst sellest, kuidas oma ametit õppida. 

«Kuidas saada loomaarstiks?»

Vastab PetCity Tartu Eedeni keskuse loomakliiniku veterinaar Kertu Kivirand:

Loomaarstiks tuleb muidugi koolis õppida ning seda saab teha Tartus, Eesti Maaülikoolis veterinaaria erialal. Kogu õpe kestab kokku kuus aastat. Enne maaülikooli õppima asumist tuleb, nagu teistegi kõrgkoolide puhul, kõigepealt lõpetada gümnaasium ning lävend on võrdlemisi kõrge. Eesti Maaülikool on Eesti ainus õppeasutus, kus saab loomaarstiks õppida.

Kuus aastat kestev õpe tähendab integreeritud õpet. Selle keerulise sõna kõige lihtsam seletus on, et koolist saadud kraad on võrdeline nii bakalaureuse- kui ka magistrikraadiga. Pärast lõpetamist on võimalik tööle asuda kas suurloomaarstina või väikeloomaarstina, sest diplom on mõlemal sama. Esimesed viis aastat õpivad kõik sama õppekava järgi ning alles viimasel õppeaastal saab valida peamise suuna – suurlooma- ja väikeloomahuvilised hakkavad erinevaid asju õppima.

Saada oma lemmiklooma puudutav küsimus (või küsimused) meile ja me uurime PetCity loomaarstidelt ning ekspertidelt, miks loomad üht- või teistmoodi käituvad ja mis neid vaevab.

Küsimused võivad puudutada loomade käitumist, tervist või näiteks seda, millega arvestada, kui soovid võtta uue lemmiklooma. Küsimuse võid saata aadressile lemmik@postimees.ee või läbi alloleva vihjekasti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles