LOOMAKAITSE Pärnumaa talust päästeti naha sisse kasvanud keti tõttu aastaid kannatanud koer

lemmik.postimees.ee
Copy

Hiljuti said Pärnumaa loomapäästjad vihjet kontrollima minnes ehmatava vaatepildi osaliseks. Ühe majapidamise hoovis, võõraste pilkude eest kuuri taga varjul vireles raskelt väärkoheldud koer. 

«Kuuri tagant leidis Pärnumaa loomapäästegäng suure koera, kellel lehmakett kõige otsesemas mõttes kaela saagis. Veri, mäda ja niuksed,» kirjeldas MTÜ Loomapäästegrupp asutaja Heiki Valner koledat vaatepilti. «Seda meeletut valu, mida vaene koer aastaid kannatama pidi, ilmselt sõnadesse ümber panna ei saa. Muide, taolised metallist ketid on ammuilma keelatud.»

Loomapäästegrupi asemel võttis koera oma hoole alla MTÜ Aita Mind Koju eesotsas juht Irmeli Grönbergiga, kellel on aastatepikkused kogemused agressiivsete koertega. Irmeli oskused olid hädavajalikud, sest Reku oli kuri. Irmeli sõnul polnud kahtlustki, et koer piinles valudes ja näitas seda välja agressiooniga. 

Irmeli sai Rekuga kiirelt sina peale ning koer sõidutati loomakliinikusse operatsioonile. Kett eemaldati, haav sai esmase hoolduse ning edasi ravib Irmeli koera oma kodus. Rekut ootab ees pikk tee — praegu tuleb võtta rohtusid, hiljem röntgenpilt haigetest tagajalgadest, siis kastreerimine, vaktsiinid ja kõik muu vajalik. 

Mõne päevaga on Irmeli poolt oma musta karva tõttu Deemoniks ristitud koer läbi teinud märgatava muutuse ning tunneb end oluliselt paremini. Kui maiustest kutsa esialgu lugu ei pidanud, siis nüüd sööb ta hea meelega kuivatatud kopse. Kui aga kõht täis või toit ei maitse, kaevab koer toidukausile mulla peale ja mätsib esikäppadega korralikult kinni. Ka tema iseloom on leebemaks läinud ja ta oskab nüüd nõudlikult tähelepanu lunida. 

Kui Deemoni pikk paranemisteekond lõpule jõuab, hakatakse talle otsima uut kodu. Seni annab MTÜ Aita Mind Koju endast parima, et koera hingehaavad ja füüsilised mured korda teha. Kui tahad Deemoni ravi toetada, saad seda teha pangaülekandega: 

  • Mtü Aita Mind Koju
  • EE672200221071060269
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles