PÄEVAKÄPP ⟩ Karmi elusaatusega härra Ats tahab puurist välja

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Pesaleidja MTÜ

Härra Ats püüti Tõrva linnast Pesaleidja vabatahtlike poolt kinni 2019. aasta oktoobris. Härrat oli Riiska majaderajoonis varemgi tihti näha - alati oli tal kõht tühi ja ise nägi väga nälginud välja, kinni püüda aga eelnevatel aastatel teda ei õnnestunud.

Vabatahtlike tähelepanu äratasid ka härra Atsi eriskummalised silmad, mis olid pilukil ja tundus, et ta ei näe nendest midagi.

Kassihärra oli äärmiselt vaevatud. Ta oli täiesti pime, silmad mädaga kinni kuivanud ja ülikõhn. Ta kaalus vaid 1,9 kilogrammi – suure kondiga kassi kohta on seda ikka ääretult vähe. Lisaks olid ka kõikvõimalikud parasiidid endid talle kaaslasteks sättinud.

Pärast kättesaamist tõttasid vabatahtlikud härraga arstile – visiidil määrati talle antibiootikumiravi, tehti esmane parsiiditõrje ja lisaks sai kaasa ravikonserve. Ahjaa, Atsike sai ka kastreeritud ning kiibi ja passi!

Hoiukodus hakkas Ats taastuma ja on nüüdseks pea parimas vormis – isand kaalub juba 6 kilogrammi! Käe puudutust ta veel hästi ei usalda, kuid sulepulga-paid nii peale kui seljale on talle päris meeldivad. Ta jumaldab väga mängimist ja kui temaga rääkida, siis viskab käpad ülespoole, ise kavalalt piiludes. Pole kaugel aeg kui ta naudib ka käepaisid täiel rinnal ja on suur sõber!

Ats on lõbus ja taasusaldab inimest üha enam, aga praeguses hoiukodus peab ta olema puuris. Nimelt avastati tal lisaks parasiitidele ja silmahädadele ka diabeet, mistõttu vajab ta eritoitu.

Kui sa arvad, et suudaksid Atsile pakkuda parimat (hoiu)kodu, siis kirjuta Pesaleidjale ja täida kiisuvõtja küsimustik. Hoiukodu võtab sinuga esimesel võimalusel ühendust. Ats oleks väga-väga tänulik!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles