FOTOD ⟩ Tallinnas tuli kanalisatsiooniaugust välja aidata kajakatibud

lemmik.postimees.ee
Copy

Tallinnas asuva aknakatteid tootva Sundecori hoov täitus esmaspäeval meeleheitliku kajakakisaga. Hätta olid sattunud kajakatibud, kes olid kanalisatsiooniauku potsatanud. 

«Suurlinnud olid hädas ja lendasid paanitsedes ringi. Üks paar, ilmselt vanemad olid maapinnal ja jalutasid kanalisatsiooniluugi juures. Linnuke proovis nokaga luuki tõsta, aga rauast kolakas oli tema jaoks liiga raske,» kirjeldas appi kutsutud MTÜ Loomapäästegrupp juhatuse liige Heiki Valner olukorda. 

Ajaks, kui Valner kohale jõudis, olid Sundecori töötajad luugi eemaldanud ja linnupojad välja tõstnud. Emaslind istus võsukeste juures, kattis sulekerasid tiibadega ja soojendas neid. Paraku tuli loomapäästjatel linde segada, sest luuk oli vaja taas oma kohale tagasi tõsta. 

«See ei meeldinud lindudele kohe üldse ja jälle läks suur sõda lahti. Sedapuhku pikeerisid nad juba nii ägedalt, et lendasid pead riivates hästi madalalt üle,» rääkis Valner. 

Tema sõnul oli üks kajakapoegadest silmanähtavalt väiksem ja nõrgem, teised kaks krapsakad ja elujõus. Ometi otsustas Valner ka äbariku turvalisemasse kohta tõsta, kuhu autod ligi ei pääse ja kust vanemad ta leiavad. Nipp töötas kenasti — poja esialgu unarusse jätnud vanalinnud olid tema juures peagi tagasi. Neile järgnesid ka tugevamad jõnglased ning pere oli taas koos. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles