FOTOD ⟩ Julmurilt peksa saanud Harjumaa kassi elu õnnestus päästa

lemmik.postimees.ee
Copy

26. mai hommikul täitus Harjumaal Munalaskme külas asuva Pärnamäe maja trepikoda kassi lihast ja luust läbilõikava kisa ning meesterahva sõimuga. Sealne elanik, 46-aastane Janek peksis meeletus vihas harjavarrega naabrile kuuluvat kassi ja tahtis teda tappa. 

Kohale kutsutud politsei võttis endaga ka MTÜ Loomapäästegrupp vabatahtlikud ning Mursiku-nimeline kass viidi Loomade Kiirabi Kliinikusse, kust ta eile, 31. mai õhtul välja kirjutati. 

«Mursik võeti Loomade Kiirabi Kliinikus eelisjärjekorras vastu, nagu meie erakorralist abivajavad patsiendid ikka. Ülevaatuse ajal vaene loom lausa nurrus, kuigi tal võis väga valus olla,» sõnas Loomapäästegrupi juhatuse liige Heiki Valner. «Pea paistes, sarnaluu puruks löödud, suuõõs ja keel ka katkised, õhk keres ja natuke vedelikku kõhuõõnes. Esikäpp terve, aga tagurpidi väänatud, tagakäpp pesast väljas, aga tagasi pandud.»

Mursik ristiti Loomade Kiirabi Kliinikus Joosepiks. Kass võetakse puhkenurgas diivanile, et ta end üksi ei tunneks. Mursik-Joosep lasi sellel rahumeeli sündida ja nautis hellusi täiel rinnal. Kiirelt leiti ka huviline, kes oli valmis kassile hoiukodu pakkuma ning sõitiski Mursikule eile kliinikusse järele. Kui kiisu juba ees ootava liigikaaslasega hästi läbi saab, jääbki ta sinna päriseks. 

«Mursik on veider — ta peaks inimest kartma ja vihkama, aga ta hoiab ligi ja armastab täiega. Ei mingit hirmu. Ei mingit põlgust! Arusaamatu, aga ta võib jäädagi paitusi nautima,» kirjeldas Valner. «Kuidas nii sõbralikku ja alandlikku looma on üleüldse võimalik lüüa, poolsurnuks peksmisest rääkimata, on küsimus juba psühhiaatritele. No ei saa mina taolisest asjas aru ja tegelikult ega tahagi saada ka.»

Mursikule hoiukodu pakkuv Jaana ei suutnud õnnetu olemisega kassi nähes pisaraid tagasi hoida. Pärast umbes tunni kestnud tutvumisringi viskas kiisu juba tuttavaks saanud tugitooli ja jäi norisedes magama. Sealt edasi tõsteti ta transpordipuuri ning viidi koju, kus ta endale loodetavasti kogu ülejäänud eluks ohutu paiga leiab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles