VIDEO ⟩ Itaalia poisile hiilis selja tagant ligi pruunkaru (2)

lemmik.postimees.ee
Copy
Karu oli poisist vaid mõne meetri kaugusel
Karu oli poisist vaid mõne meetri kaugusel Foto: Kuvatõmmis videost / Lemmiku kollaaž

12-aastane Alessandro Franzoi oli koos perega Dolomiitide mäestikus jalutamas, kui neid üllatas pruunkaru, kes poisist vaid mõne meetri kaugusel välja ilmus.

Karuga kohtumine ehmataks julgemaidki mehi, kuid Alessandro jäi selja taga suurt metslooma nähes imetlusväärselt rahulikuks ning astus oma ema elukaaslase juhendamisel samm-sammu haaval metsaotist eemale, kirjutas The Telegraph. 

Kui karu tagajalgadele tõusis, lõi Alessandro meelekindlus hetkeks kõikuma, kuid tal õnnestus paanikat vältida ning loom kaotas inimeste vastu huvi. Kohalik ajaleht L'Adige vahendas, et poiss palus emal vahejuhtumit filmida. Alessandro ise sõnas, et on karusid varem kolmel korral näinud, kuid mitte kunagi pole ta ühele neist niivõrd lähedal olnud. 

Roomas asuva La Sapienza ülikooli zooloogi Luigi Boitani sõnul on video tõestuseks, et inimesed ja loomad saavad rahus külg külje kõrval elada – meil tuleb vaid endale selgeks teha, kuidas sellistes olukordades käituda. Trentino-Alto Adige maakonnas, kus Alessandro elab, on inimesed varemgi karudega kohtunud ning mõni neist ka viga saanud. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles