GALERII ⟩ Taasavatud Tallinna loomaaed tervitas esimesi külastajaid

lemmik.postimees.ee
Copy

Alates tänasest on Tallinna loomaaed taas külastajatele avatud, kuigi vaid osaliselt. Kella 18 seisuga oli loomaaeda jõudnud 1071 loomasõpra.

Loomasõbrad on teretulnud avastama õueala ning külastama kohvikuid ja meenepoodi. Troopikamajad ja paksunahaliste maja avatakse 2. juunil. Laste loomaaed jääb esialgu suletuks ning traditsioonilist lastekaitsepäeva üritust 1. juunil sel aastal loomaaias ei toimu.

Praeguseks ligi kaks kuud külastajateta tegutsenud loomaaias on loomad harjunud inimesi harvemini ja väiksemates kogustes kohtama. Sestap võiksid loomaaia külastajad asukatele anda võimaluse inimeste kohaloluga tasapisi taas leppida. Viimastel päevadel ja nädalatel on loomaaias ilmavalgust näinud hulk uusi elanikke — teiste hulgas saab näha kaamelipoegi, miiluvasikaid, pisikest makaaki ja kitsetallesid. Külastajaid ootab ka ninasarvikuplika Kibeta, kes sügisel Inglismaale kolib. 

Loomaaia kommunikatsioonispetsialist Killu Kuubeni sõnul ei muutunud loomade käitumismustrid inimeste puudumise tõttu oluliselt. «Eriolukorra aeg langes kevadele, kus loomadel on palju tegevusi käsil, mis on seotud paarilise võrgutamise, suhete loomise- hoidmisega ning paaritumisega. Seega külastajate puudumine loomadele suurt mõju ei avaldanud, sest keskenduti partneritele,» kirjeldas Kuuben.

Kommunikatsioonispetsialist lisas, et kõige tähtsam inimene on loomaaialoomale muidugi talitaja, kellega tal on usalduslik suhe ning kuna talitajad jätkasid ka eriolukorra ajal tublilt töötamist, siis loomade igapäevaelu inimeste puudumisest palju ei muutunud.

Muidugi on ka neid loomi, kes on peitlikuma ja ettevaatlikuma loomuga — amuuri leopardidel ja teravmokk-ninasarvikutel läheb nüüd veidi aega, et külastajate kohaloluga taas harjuda.  

Loomaaias kehtivad nii külastajate kui loomaaiaasukate kaitseks täiendavad ohutusreeglid. Käsi saab desinfitseerida sissepääsude ja tualettide juures, klienditeenindajad kannavad maske või visiire ning sagedasti puudutatavaid pindu desinfitseeritakse regulaarselt. Kuna väikevankreid kasutusel ei ole, on väikelastega külastajatele soovitus võtta kaasa oma sõiduvahendid. Silmas tasub pidada sedagi, et üle 115 cm pikkused lapsed tõuke- ja jalgratastega loomaaeda ei pääse.

  • Loomaaia territooriumil kehtib 2️+2 reegel (hoidke teistest inimestest vähemalt 2 meetri kaugusele; liikuge üksi, kahekaupa või perekonnaga – sellest suuremad kogunemised on keelatud).
  • Loomade aedikute juures palume teil mitte puudutada aedikute piirdeid ja klaaspindu.
  • Loomaaia mänguväljak on avatud. Palume enne ja pärast mänguväljakul tegutsemist desinfitseerida oma käed.
  • Kuna väikevankreid kasutusel ei ole, on väikelastega külastajatele soovitus võtta kaasa oma sõiduvahendid. Silmas tasub pidada sedagi, et üle 115 cm pikkused lapsed tõuke- ja jalgratastega loomaaeda ei pääse.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles