Tallinna tänavakassid saatsid koeraomaniku EMOsse

lemmik.postimees.ee
Copy
Tänavakass. Foto on illustratiivne
Tänavakass. Foto on illustratiivne Foto: Shutterstock

Mõne päeva eest vajas arstiabi tallinlanna, kes koeraga jalutuskäigul olles tänavakasside ohvriks sattus.

Paar päeva tagasi keskpäeval suundus kesklinnas elav naine oma taksikoeraga tavapärasele jalutuskäigule. Tavapärane oli ka see, et lemmik naabermaja autode all pesitseva, metsikult elava kassi poole paar haugatust saatis. Seekord aga asi sellega ei piirdunud. Nimelt oli metskassil «külaline». Segamine vihastas kasse niivõrd, et mõlemad tormasid auto alt välja ja kargasid jalutajatele kallale.

«Koer oli rihma otsas ja ma ei lasknud teda kassi lähedale, kuid üks kass tuli koerale kallale ja teine minule,» kirjutab koeraomanik munitsipaalpolitseile tehtud avalduses. «Mind ründas kass ühe korra, kuid ta rippus küünte ja hammastega tükk aega mu küljes ega lasknud lahti. Koera rünnati kaks korda.»

Pärast rünnakut puhastas naine oma haavad ja käis koeraga loomakliinikus kontrollis. «Ise käisin Ida-Tallinna Keskhaigla erakorralise meditsiini keskuses, kus lisaks ülevaatusele tehti ka teetanuse süst. Koeral õnneks tõsiseid sügavaid kriimustusi haavasid hetkel ei avastatud, kuid loomaarst toonitas, et juhul kui tervis halveneb, siis kindlasti tuleb antibiootikume hakata andma, sama öeldi ka minule EMO-s.»

Kui koera kriimustused ei olnud märkimisväärsed, siis naisele tekitatud haavad olid sügavad, lisaks katkised püksid, koera loomakliiniku arve ja visiiditasu.

Vahejuhtumil oli ka pealtnägijaid, kaks mööda jalutanud naist, kuid suure ehmatusega ei osanud ründe ohver nende kontaktandmeid küsida. Küll aga sai ta naabermaja elanikult vihje, et punast värvi ründekassi omanik elab naabertrepikojas ning teda on nähtud ka metsikut kõutsi toitmas. Sealsed majaelanikud olevad kassidega hädas juba pikemat aega.

Mupo kesklinna piirkonnainspektorite alustatud menetlus toob ehk asjasse rohkem selgust ning paneb piiri ka kasside terrorile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles